Докато все още има аспержи- представям ви една лесна и бърза рецепта за аспержи в бекон. На мен ми е много любима. Тя е кето, нввмх и без глуген! Няма млечни, няма яйца. Съвсем обикновени аспержи в бекон, но толкова вкусни! Нямат нужда от сол – бекона си е леко солен по принцип. Лично аз, нямам нужда от никакви подправки дори. Колкото по-обикновено е едно ястие, толкова по-вкусно ми е. Надявам се и на вас да ви хареса.

 • Аспержите съдържат витамин А, С и Е, които са мощни антиоксиданти. Богат източник са и на минералите калий, фосфор, желязо, цинк, витамини от група В. Аспержите съдържат фолиева киселина, много важна за поддържането на баланса в менструалния цикъл на жените, както и за правилното развитие на плода при бременност.
 • Една от най-големите ползи за организма от аспержите се крие във високото им съдържание на фибри. В ежедневието, освен с балансирано меню, много рядко си набавяме точните количества фибри, от които имаме нужда. Диетичните фибри са от съществено значение за доброто храносмилателно здраве.

100 г аспержи съдържат около 1,8 грама фибри, което е 7% от дневните нужди на организма.

Необходими продукти: 

300 грама пресни аспержи 

200 грама бекон на слайс

@gabrielatsulin

Докато все още има аспержи- представям ви една лесна и бърза рецепта за аспержи в бекон. На мен ми е много любима. Тя е кето, нввмх и без глуген! Няма млечни, няма яйца. Съвсем обикновени аспержи в бекон, но толкова вкусни! Нямат нужда от сол – бекона си е леко солен по принцип. Лично аз, нямам нужда от никакви подправки дори. Колкото по-обикновено е едно ястие, толкова по-вкусно ми е. Надявам се и на вас да ви хареса. 100 г аспержи съдържат около 1,8 грама фибри, което е 7% от дневните нужди на организма. Необходими продукти: 300 грама пресни аспержи 200 грама бекон на слайс Начин на приготвяне: Измийте и подсушете аспержите. Обвийте всеки стрък в бекон и печете на отпи грил, скара или оребрен тиган за кратко (около 4-5 минути) на 180 градуса за опти грил. При печене на скара или оребрен тиган, трябва да ги обръщате, за да се изпекат равномерно. Поднесете с подлучен сос по желание. Приятен апетит! #аспержи #сос #вкусно #полезно #опитай #бекон #вкуснахрана #храназадушата #грил #лятнахрана #рецепти #бързарецепта #оптигрил #грил #грилнат #хрупкаварецепта #здравословно #кето #нисковъглехидратно #lowcarb #keto #ketodiet #ketorecipe #recipe

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне: 

Измийте и подсушете аспержите.

Обвийте всеки стрък в бекон и печете на отпи грил, скара или оребрен тиган за кратко (около 4-5 минути) на 180 градуса за опти грил.

При печене на скара или оребрен тиган, трябва да ги обръщате, за да се изпекат равномерно.

Поднесете с подлучен сос по желание.

Приятен апетит!

Аспержи в бекон

Време за приготвяне 5 minutes
Време за готвене 6 minutes
Вид ястие кето, нввмх, основни ястия, свинск месо
Порции 2

Необходими продукти
  

 • 300 грама пресни аспержи
 • 200 грама бекон на слайс

Начин на приготвяне

 • Измийте и подсушете аспержите. 
 • Обвийте всеки стрък в бекон и печете на отпи грил, скара или оребрен тиган за кратко (около 4-5 минути) на 180 градуса за опти грил. 
 • При печене на скара или оребрен тиган, трябва да ги обръщате, за да се изпекат равномерно. 
 • Поднесете с подлучен сос по желание. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Аспержи в бекон ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Основни ястия  в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.