Водопадите над Локорско представляват една горска алея с няколко малки водопадчета, които със сигурност ще са по пълноводни през пролетта. Посетихме село Локорско в края на октомври, през една топла неделя. Имаше десетки хора, а може би и стотици?! Бяха наистина много, което ме наведе на мисълта, че мястото е добре познато на софиянци. Село Локорско се намира на 20-30 минути път с кола от центъра на София, според много информация, която може да прочетете за селото в интернет.

Имаше много хора, които бяха дошли, освен на излет в планината, а и на пикник. Много хора – млади и възрастни, които се любуваха на заобикалящата ни природа.

Водопадите над Локорско са подходящи за преход от малки деца. Радост, която е на 4г. се справи без проблем с пътя на отиване и връщане от пътеката. Пътеката е полегата, а шепотът на реката се чува почти през целият път.

В центъра на селото има обособени два големи паркинга, където можете да си оставите колата и да поемете на разходка сред красивата природа.
Десет минути след като тръгнете по пътеката ще стигнете до първият и най – големият водопад. Ще го познаете по каменното мостче, както и голямото пространство около него. Има изградено и голямо барбекю, което е подходящо за всички, които искат да си изпекат нещо вкусно навън. Останалите водопади са по – малки и не са особено внушителни, но път самата разходка сред природата е достатъчно зареждаща, спокойна, лежерна и приятна.