Водопад Скока, който е познат още като водопад Лопушница, се намира на два километра западно от село Калейца.
Ако имате път към Троян или Ловеч, то непременно го посетете, защото вярвам, че ще ви хареса. Не е екопътека, но пък за прекарване на кратка разходка сред природата с малки деца, е идеалното място. Можете да си организирате и пикник, за да се насладите на природата и времето.

Водопад „Скокът“ се намира на малката река Лопушница на надморска височина 480 метра. Водопад „Скокът“ е обявен за природна забележителност през 1978 година. За да достигнете до водопад Скока, трябва да се отбиете за село Калейца (намира се между градовете Троян и Ловеч). В селото карайте само направо, докато не го подминете. Продължете около два километра след селото, до моста над река Лопушница. От там идва и името на водопада, наричан от местните – Лопушница. От моста се продължава пеш около петнайсет минути нагоре по течението на реката до водопада. Можете да наблюдавате водопада и от високо, откъдето се спуска.

Водопадът е висок около десет метра, а в подножието му има вир, който е с дълбочина пад четири метра. Точно там стават много красиви снимки, като на заден фон се виждат пръските на водопад Скока. Ние го посетихме през есента и имаше вода. Може би през пролетта ще е още по – пълноводен и красив, а и природата наоколо ще е свежо зелена. Мисля, че подобни места през всеки един сезон си имат своя чар и си заслужават да бъдат посетени.