Тези три книги от поредицата Любознайковците – Иги, Роузи, Ейда ще станат любими на всяко дете, особено любознателните. Такава е и моята дъщеричка Радост. Всеки ден четем книжка от серията, а когато не четем я наблюдавам, че си ги разглежда. Иска да е като Ейда Теиг – химик и физик. А като я питам каква иска да стане, казва и химик и физик. Не е избрала нещо конкретно.

Книгите от серията Любознайковците са три:

  • “Иги Пек, архитект”
  • “Ейда Туиг, химик и физик” 
  • “Роузи Ревер, инженер” 

Книгите са тънки и бързи за четене, което е много хубаво, защото задържа вниманието на детето. Моята дъщеря е на 4,5 годинки и слуша с интерес от начало до край. Книжките са разказани в рими и с превод от любимата Мария Донева, а илюстрациите са на Дейвид Робъртс.

Страниците са богато илюстрирани, което определено е важно, освен текста, разбира се. Дъщеря ми много често „чете“ по илюстрациите. Точно и затова харесах много поредицата Любознайковците – Иги, Роузи, Ейда.

Любознателните деца като Радост ще задават въпроси и ще реагират на момента, което прави книгите интерактивни и общуването по-пълноценно. Много въпроси са ми задавани постоянно като чета книгите от поредицата на дъщеря ми.  Въпроси ми задава винаги, когато една книга ѝ е интересна, а поредицата от книжките на издателство „Мармот“ определено ѝ е интересна.

Любимата на Радост: “Ейда Туиг, химик и физик” , разказва за Ейда Туиг, която открива „света“. Задава въпроси, изследва, любопитства, „изучава света с много старание“. Ейда Туиг е любопитно и будно дете. Донякъде оприличавам Радост с нея, може би и заради това ѝ хареса толкова много.

На мен любимо от книжката ми е:

„И заедно с нея четяха и те. Така е, когато си имаш дете,

което от все сърце иска да учи.“

Полезна, интересна и любопитна е поредицата Любознайковците – Иги, Роузи, Ейда на издателство „Мармот“. Ще очакваме да има и следващи в тази поредица. За нас ще е удоволствие да попълним детската библиотека вкъщи с полезни, интересни и красиви книги като тези.