В сезона на сладоледа – бърз и лесен сладолед с манго и шоколад.

За приготването на този сладолед използвах кокосово мляко, кокосова захар, куркума и черен шоколад с аромат на див пипер. Тук искам да отбележа, че шоколада не е лют, няма и люта нотка, просто аромата е по – интензивен и различен. Вярвам, че добре се балансират вкусовете от манко, кокос и шоколад. Дори мисля, че и без кокосовата захар би бил сладък и няма нужда от подслаждане.

   

Продукти:

1 манго

350 грама кокосово мляко от кен 

1/2 чаена лъжичка куркума на прах 

50 грама био кокосова захар 

70 грама черен шоколад Millesime с аромат на див пипер

Приготвяне:

Почистете мангото от кората и костилката и го нарежете на малки парченца.

Сложете ги в блендер, заедно с кокосовото мляко от кен (количеството е само твърдата част), кокосовата захар (използвам био кокосова захар, която е по-светла от обикновената) и куркумата на прах. Блендирайте до образуването на хомогенна смес.

Изсипете сместа във форми за сладолед. Аз използвах силиконови форми за сладолед в които сложих по една клечка. След това по-лесно ми е да ги изваждам от формата. Когато използвам пластмасова форма ми е трудно да изваждам сладоледчетата от формата.

Преди консумация ги извадете внимателно от формите и потопете в разтопен на водна баня шоколад.

Част от сладоледчетата поръсих с натрошени парченца шоколад от друг вид на Millesime. Много добре се прие с хрупкавите частички. Не че този, които ви показвам и е без парченца не се прие. Децата (приятелчетата на дъщеря ми), които играеха на двора, всички до едно го харесаха много.

Приятен апетит!

Сладолед с манго

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 1 hour
Вид ястие здравословно, сладолед
Порции 4

Необходими продукти
  

 • 1 манго
 • 350 грама кокосово мляко от кен
 • 1/2 чаена лъжичка куркума на прах
 • 50 грама био кокосова захар
 • 70 грама черен шоколад с аромат на див пипер

Начин на приготвяне

 • Почистете мангото от кората и костилката и го нарежете на малки парченца. 
 • Сложете ги в блендер, заедно с кокосовото мляко от кен (количеството е само твърдата част), кокосовата захар (използвам био кокосова захар, която е по-светла от обикновената) и куркумата на прах. Блендирайте до образуването на хомогенна смес. 
 • Изсипете сместа във форми за сладолед. Аз използвах силиконови форми за сладолед в които сложих по една клечка. След това по-лесно ми е да ги изваждам от формата. Когато използвам пластмасова форма ми е трудно да изваждам сладоледчетата от формата. 
 • Преди консумация ги извадете внимателно от формите и потопете в разтопен на водна баня шоколад. 
 • Част от сладоледчетата поръсих с натрошени парченца шоколад от друг вид на Millesime. Много добре се прие с хрупкавите частички. Не че този, които ви показвам и е без парченца не се прие. Децата (приятелчетата на дъщеря ми), които играеха на двора, всички до едно го харесаха много. 
 • Приятен апетит!