Днес ви взимам на почивка до хотел Sante във Велинград.

Посетихме спа хотела преди десетина дни по покана от тях и приехме, защото обичаме да пътуваме, както и да ходим по спа почивки. Според нашето мнение, хотела си отговаря на звездите, които е получил! Знаете, ако ме следвате в instagram, че ние често ходим по подобни почивки и винаги съм споделяла своето искрено мнение, както и сега.

✅Започвам от водата, защото за нас тя е много важна. Държим на топлата вода и неведнъж сме посещавали хотели, които “обещават” топла вода, а далеч не е такава. Тук има топла вода, като различните басейни са с различна температура. На Ради ѝ хареса и навън, и вътре. Тя е тази, която одобрява водата вече 4 години. За студените зимни или есенни дни има и външен басейн с топла вода, ако държите да сте навън, на свеж планински въздух. Няма пряк път по вода от вътрешния басейн към външният, но това е рядко срещано. Срещала съм го само в два спа хотела в страната. Така че, не го отчитам за минус. Въпрос на архитектура и дизайн.

✅СПА зоната е много добра според моите виждания. Аз съм почитател на СПА и определено съм доста взискателна. Има финладска суха сауна, инфрачервена сауна, парна баня, хамам (Турска баня), солна стая, шоково ведро, контрастни душове и джакузи. Аз използвах само инфрачервената сауна и парната баня. Толкова възможност ми остави бебето. 🙂 Следващият път повече, като задължително ще се възползвам и от медицинският център за болките в коленете, които имам, когато се претоваря с тренировките.

✅Има и чисто нов фитнес, които е много добре оборудван! Много, много ми хареса! Ако сте любители на тренировките и тренирате, дори когато пътувате, то този фитнес център ще ви хареса много!

✅Детският кът: Нещото, което ми хареса е, че не пускат детски филмчета, а аниматорките се занимават с децата. Това се практикува доста често в хотели и аз винаги стоя нащрек. Ако видя че са пуснали детско филче, директно извеждам Радост от там. На Ради ѝ беше много уютно там и прекара доста време в игри и забавления с каките и децата там. Рисуваха я по лицето, а нея това много я впечатли. Навън има детска площадка, която се намира точно до детския басейн и децата от водата, могат да се прехвърлят на площадката. Много ще е приятно през есенно – зимният сезон, защото сега много напича и определено през деня не е много приятно за децата да използват горещите съоръжения, но честно казано и през деня нямаше и интерес. Все пак децата са там за басейните, а на детска площадка могат да ходят винаги. 🙂

🍽️Храната : вкусна и разнообразна! Показах в story в instagram голяма част от храната. Всичко беше много вкусно и красиво поднесено! Има риба и морски дарове, различни видове месо, много зеленчукови храни, както и разнообразие от плодове, сирена, кашкавали и хляб. Винаги на закуска има и ядко мляко за онези от посетителите (като мен), които не консумират краве млечни продукти.

⚠️Стаите : Просторни и чисти! В нашата стая имаше тераса и тя беше с гледка към басейните – много красиво, за “Добро утро” и не само.

Ако решите да резервирате, може да ползвате код GABI10, който ви носи 10% намаление!

В хотела има и виенска сладкарница в която има постни десерти и сладки, такива без глутен, както и десерти без захар. Всичко се приготвя на място и главният сладкар е изключително любезна дама с която се запознах. Прикачвам снимки от сладкарницата и малка част от това, което предлагат.

В момента има страхотна оферта- плащате 4 нощувки и получавате 1 нощувка безплатно. Тоест, плащате 4, а почивате 5 дни. И това не е всичко. Намалението с код GABI10 ви носи още 10 % намаление към офертата. Няма ограничение за използването на моят код. Страхотно, нали?

Надявам се, че информацията, която представих в статията ви е била полезна. Ако е така, не забравяйте да се абонирате за сайта ми, за да получавате първи всичко, което споделям.