Шоколадов сладкиш със сини сливи и много шоколад! Шоколадов сладкиш за душата!

Основата за този шоколадов сладкиш със сини сливи и много шоколад е приготвен без захар и яйца!

В шоколадовата заливка има млечни продукти! 

Използвам я за печива и десерти най-често, защото ми е по-удобна от целите фурми и по-бързо се работи с нея, тъй като е смляна много фино. Пастата от фурми може да се използва вместо захар. Подходяща е и за сладолед, мюсли и кисело мляко.

Сушените сливи без костилка с черен шоколад, използвах, за да внеса доза разкош на основата, а и за да постигна по-загадъчен вкус. Това лакомство ще ви накара да се усмихнете и да се порадвате на малките удоволствия в живота. Запомнящият се сладко-кисел вкус ще ви допадне и ще поискате да ги споделите, както с любим човек, така и със самите себе си.

Продуктите на StrumaFruit, можете да поръчате с 10% намаление с код GABI10. В сайта на StrumaFruit ще откриете и книгата ми с „50 здравословни кето десерта“.

@gabrielatsulin

Сладкиш със сини сливи и шоколад Шоколадов сладкиш със сини сливи и много шоколад! Шоколадов сладкиш за душата! Основата за този шоколадов сладкиш със сини сливи и много шоколад е приготвен без захар и яйца! Необходими продукти: 200 грама паста от фурми StrumaFruit 300 милилитра домашно веган мляко от кашу 150 грама сверен нахут 250 грама пълнозърнесто брашно от лимец 30 грама натурално какао 22% какао 10 грама бакпулвер 8 сини сливи с шоколадово покритие StrumaFruit за отгоре: 300 грама шоколадови калети MetroChef 50 грама бял шоколад филирани бадеми Начин на приготвяне: Сложете ядковото мляко, пастата от фурми и сварения нахут в блендер. Блиндирайте до хомогенизиране на сместа. След това добавете брашното от лимец, какаото и бакпулвера. Блиндирайте до хомогенизиране на сместа отново. Изсипете сместа в подходяща форма. Във всяко парче поставете по една синя слива в шоколад. Ако нямате форма като моята, сложете сините сливи на разстояние една от друга, така че да се получат осем парченца (визуално). Аз използвах силиконова форма на парченца, но вие можете да използвате кръгла форма с диаметър 16 сантиметра. Ако не е силиконова, използвайте хартия за печене, преди да сложите сместа. Печете на 180 градуса за около 25-30 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби и ако излиза суха, значи е изпечен. След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. Ако сте пекли в голяма форма, разрежете на равни по големина парчета. Разтопете шоколадовите калети на водна баня. Аз сложих половината калети, а непосредствено при разтопяването добавях по малко, за да ги разтопявам от топлината на вече разтопените. Полейте парчетата с шоколад и оставете да стегне на студено. В това зимно време аз ги оставих на перваза на прозореца за около 15 минути. Разтопете белият шоколад на водна баня. Полейте на тънка струйка върху парчетата и поръсете с филирани бадеми непосредствено след като полеете с бял шоколад, за да може да залепнат, докато не е стегнал. Съхранявайте в хладилник. Приятен апетит! Последвайте ме за още вкусни рецепти: @gabrielatsulin #foodvalentineday #healthy #foodphotography #foodphotographer #foodporn #foodie #foodstagram #foodbogger #foodlover #instafood #instagood #instafoodie #cooking #cookingtime #delicious #lovecooking #breakfast #домашнакухня #домашнахрана #вкусно #кулинария #шоколад #gabrielatsulin #сладкиш #синисливи #брашноотлимец #лимец #вкусно #бадеми

♬ original sound – Габриела Цулин

Необходими продукти: 

200 грама паста от фурми StrumaFruit 

300 милилитра домашно веган мляко от кашу

150 грама сверен нахут 

250 грама пълнозърнесто брашно от лимец 

30 грама натурално какао 22% какао

10 грама бакпулвер 

8 сини сливи с шоколадово покритие StrumaFruit 

за отгоре: 

300 грама шоколадови калети MetroChef

50 грама бял шоколад 

филирани бадеми 

Начин на приготвяне: 

Сложете ядковото мляко, пастата от фурми и сварения нахут в блендер.

Блиндирайте до хомогенизиране на сместа.

След това добавете брашното от лимец, какаото и бакпулвера. Блиндирайте до хомогенизиране на сместа отново.

Изсипете сместа в подходяща форма. Във всяко парче поставете по една синя слива в шоколад. Ако нямате форма като моята, сложете сините сливи на разстояние една от друга, така че да се получат осем парченца (визуално).  Аз използвах силиконова форма на парченца, но вие можете да използвате кръгла форма с диаметър 16 сантиметра. Ако не е силиконова, използвайте хартия за печене, преди да сложите сместа.

Печете на 180 градуса за около 25-30 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби и ако излиза суха, значи е изпечен.

След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. Ако сте пекли в голяма форма, разрежете на равни по големина парчета.

Разтопете шоколадовите калети на водна баня. Аз сложих половината калети, а непосредствено при разтопяването добавях по малко, за да ги разтопявам от топлината на вече разтопените.

Полейте парчетата с шоколад и оставете да стегне на студено. В това зимно време аз ги оставих на перваза на прозореца за около 15 минути.

Разтопете белият шоколад на водна баня. Полейте на тънка струйка върху парчетата и поръсете с филирани бадеми непосредствено след като полеете с бял шоколад, за да може да залепнат, докато не е стегнал.

Съхранявайте в хладилник.

Приятен апетит!

Сладкиш със сини сливи и шоколад

Необходими продукти
  

 • 200 грама паста от фурми
 • 300 милилитра веган мляко от кашу
 • 150 грама сварен нахут
 • 250 грама пълнозърнесто брашно от лимец
 • 30 грама натурално какао 22% какао
 • 10 грама бакпулвер
 • 8 броя сини сливи в шоколад

за отгоре:

 • 300 грама шоколад на калети
 • 50 грама бял шоколад
 • филирани бадеми

Начин на приготвяне

 • Сложете ядковото мляко, пастата от фурми и сварения нахут в блендер. 
 • Блиндирайте до хомогенизиране на сместа. 
 • След това добавете брашното от лимец, какаото и бакпулвера. Блиндирайте до хомогенизиране на сместа отново. 
 • Изсипете сместа в подходяща форма. Във всяко парче поставете по една синя слива в шоколад. Ако нямате форма като моята, сложете сините сливи на разстояние една от друга, така че да се получат осем парченца (визуално).  Аз използвах силиконова форма на парченца, но вие можете да използвате кръгла форма с диаметър 16 сантиметра. Ако не е силиконова, използвайте хартия за печене, преди да сложите сместа. 
 • Печете на 180 градуса за около 25-30 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби и ако излиза суха, значи е изпечен. 
 • След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. Ако сте пекли в голяма форма, разрежете на равни по големина парчета. 
 • Разтопете шоколадовите калети на водна баня. Аз сложих половината калети, а непосредствено при разтопяването добавях по малко, за да ги разтопявам от топлината на вече разтопените. 
 • Полейте парчетата с шоколад и оставете да стегне на студено. В това зимно време аз ги оставих на перваза на прозореца за около 15 минути. 
 • Разтопете белият шоколад на водна баня. Полейте на тънка струйка върху парчетата и поръсете с филирани бадеми непосредствено след като полеете с бял шоколад, за да може да залепнат, докато не е стегнал. 
 • Съхранявайте в хладилник. 
 • Приятен апетит! 

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Сладкиш със сини сливи и шоколад ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Сладки изкушения в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.