В сайта ще намерите няколко рецепти за тахани:

 

Както сигурно си проличава от всички рецепти – обичам тахан. Любовта към тахана се зароди преди около три години и от тогава не спирам да експериментирам и приготвям тахани, а и да ги хапвам.

Не знам дали съществува по – голям любител на таханите от мен. Мога да си хапна 100 грама без да се замисля, но 100 грама са си 100 грама – много калории, а и мазнини от печени ядки. Затова винаги съм внимателна с количествата, които консумирам.

Днешната рецепта е приготвена от два любими вида ядки – лешници и шам фъстък. Реших да обединя двата вида ядки в един тахан, за да „проверя“ какво ще се получи. Ами, получи се нещо много, много вкусно, което ви препоръчвам да опитате ако сте любители на таханите.

Ако решите да използвате ядките, които се предлагат от магазин Натурал Каварна, използвайте код GABI12, който ви носи 12% намаление.

Продукти:

350 грама сурови лешници

150 грама суров белен шам фъстък

Приготвяне: 

Изпечете ядките на 150 градуса за около 10-15 минути. Тъй като градусите са по – ниски, времето на изпичане е по – дълго.

Внимавайте да не ги прегорите, а само да ги изсушите леко и запечете.

След това изсипете ядките в мощен блендер и блендирайте на няколко пъти докато се получи хомогенна смес – тахан.

Аз блендирах около 2 минути, като използвах мощен блендер, но съм приготвяла тахан и в нутрибулет, където времето за блендиране е по – дълго.

Ако използвате блендер със слаба мощност, можете да добавите малко кокосово масло, за да подпомогнете процеса. Тогава, разбира се ще има и промяна във вкуса и текстурата на тахана.

Изсипете съдържанието в две бурканчена по 200 грама.

Съхранявайте на тъмно.

Приятен апетит!

Тахан с два вида ядки

Вид ястие веган, кето, нввмх

Необходими продукти
  

  • 350 грама сурови лешници
  • 150 грама суров белен шам фъстък

Начин на приготвяне

  • Изпечете ядките на 150 градуса за около 10-15 минути. Тъй като градусите са по - ниски, времето на изпичане е по - дълго. 
  • Внимавайте да не ги прегорите, а само да ги изсушите леко и запечете. 
  • След това изсипете ядките в мощен блендер и блендирайте на няколко пъти докато се получи хомогенна смес - тахан. 
  • Аз блендирах около 2 минути, като използвах мощен блендер, но съм приготвяла тахан и в нутрибулет, където времето за блендиране е по - дълго. 
  • Ако използвате блендер със слаба мощност, можете да добавите малко кокосово масло, за да подпомогнете процеса. Тогава, разбира се ще има и промяна във вкуса и текстурата на тахана. 
  • Изсипете съдържанието в две бурканчена по 200 грама. 
  • Съхранявайте на тъмно. 
  • Приятен апетит!