Обичате ли елда? А хрупкави и здравословни бисквити? Да, точно така! Тези бисквити са хрупкави, въпреки че имат ябълка в основата си. Интересно, нали? А знаете ли, кое ги прави така хрупкави? Ще ви подшушна, че част от хрупкавината им идва от пресованите ядки елда. А елдата е безглутенова култура. Богата е на витамини и минерали и се използва често от спортуващи хора. 

Някои хора я избягват, защото има определен аромат, но в рецептата ми аз добре съм я „прикрила“ с аромата на ябълка и цейлонска канела. И както сподели един от опиталите ги – „Има вкус на баклава“ .. Та, ето ви още една причина да си направите бисквитите – обичате ли баклава, значи ще заобичате и тези бисквитки.

 

 

Продукти:

2 белтъка

100 грама кокосова захар Passiflora

10 грама бакпулвер

100 грама зелена ябълка, настъргана

60 грама сусамов тахан

100 грама пресовани ядки от елда La Garone

15 грама цейлонска канела

 

 

Приготвяне:

Сложете всички съставки в дълбока купа и разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес. След това с помощта на лъжица за сладолед оформете топчета върху хартия за печене и ги натиснете леко, за да се сплескат и образуват бисквитки.

Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Времето на печене е около 12-15 минути. След като времето изтече, извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат в нея. 

Когато са напълно изстинали ги отстранете от хартията внимателно и ги поставете в плътно затваряща се кутия. 

Приятен апетит!