В блога вече има две рецепти за макарони на фурна. Едната е за Карамелени макарони със сирене на фурна , а другата е за Макарони на фурна БЕЗ захар и БЕЗ глутен . Интересното в случая е, че първата ми рецепта е правена преди четири години, когато не бях опитвала никога през живота си макарони на фурна. Приготвих ги по желание на настоящият ми съпруг, на когото са били любими от детството.  Аз през моето детство не съм хапвала макарони на фурна, но пък за сметка на това съм си похапвала доста макарони със сирене, масло и захар. 
Експерименътът ми завърши учудващо добре тогава, щом преповтарям рецептата през годините. 

Тази година ми хрумна да направя макарони и за себе си – рецептата за Макарони на фурна БЕЗ захар и БЕЗ глутен . Супер вкусни макарони с много силен аромат на ванилия. За днешната си рецепта отново използвах безглутенова царевична паста, но този път не използвах сирене, масло и жълтъци. Исках да си направя по – ниско мазнинни макарони и ги получих. Не съм използвала и подсладител – разчитах изцяло на сладостта на стафидите, които са достатъчни за моят вкус. 

Последните дни се превърнаха в любима закуска. И преди да съм я заменила за друга и да забравя рецептата – споделям я с вас. 


Продукти:

100 грама безглутенова царевична паста gnocchi 
100 милилитра прясно мляко 1.5% масленост
60 грама черни стафиди
3 белтъкаПриготвяне: 
Разбийте белтъците с млякото на пяна. 
За целта използвайте блендер или миксер. 
Сварете пастата според указанията – за около 7-8 минути в подсолена вода. 
Свалете от котлона, прецедете и добавете млечно- яйчената смес и стафидите. 
Разбъркайте добре и разпределете в две купички с диаметър десет сантиметра. 
Печете оло 20 минути в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор.
Извадете купичките от фурната и оставете да изстинат напълно преди консумация.
Приятен апетит!