Днес няма да си говорим за храна, а за почистване и прахосмукачки.  

Както знаете – в блога имам и категория Искрено и Лично и там споделям подобни статии. Надявам се, че категорията ви е полезна и има някаква стойност за Вас като потребители.

 

 

Днес ще ви представя ревю на прахосмукачката на BOSCH за мокро и сухо почистване

В статията ще ви споделя и кратко видео в което показвам как изглежда прахосмукачката и как да я използвате. 

На пръв поглед като я получих си казах „- Леле, че е огромна.“  Тя наистина си е доста обемна. 

 

 

 

Аз имам прахосмукачка, парочистачка и робот. Та те определено заемат повече място от прахосмукачката на BOSCH

Прахосмукачката се води първата 3 в 1 прахосмукачка за сухо и мокро почистване с 2100 вата мотор от BOSCH и аксесоари ProPower за почистване на килими, изпиране на килими, събиране на течности и почистване на всякакви настилки. 

 

 

 

Във видеото ви показвам нагледно как събира течност и изпира килим. Килимът в детската стая на Ради стана като изпран в пералнята. Аз го пера там, защото пералнята ми е голяма и мога да го събера в сгънато състояние. 

Хареса ми това, че изсуши до голяма степен килима и се наложи да изсъхва още съвсем за кратко на слънце на терасата. Това до огромна степен се дължи на мощността на прахосмукачката. 2100 вата не са за подценяване. Аз имам база за сравнение с моята прахосмукачка, която е 1600 вата. Определено се усеща осезаема разлика в мощността. 

Прахосмукачката има HEPA филтър, който произвежда отработен въздух, който е по – чист от околния въздух. Той филтрира 99.95% фини прахови частици, бактерии и замърсители – идеално за страдащите от алергии. Вкъщи не страдаме от алергии, но го споменавам за семействата, които имат подобни здравословни проблеми и неразположения.

 

 

 

Има накрайници за фуги и тапицерия, които са удобно интегрирани в прахосмукачката. Честно казано аз не съм използвала почти никога подобни накрайници, защото забравям. Както ще видите и във видеото – вадя дръжката и чистя с гумената част. Това, естествено крие рискове от надраскване на повърхности. Не правете това вкъщи!

Хареса ми това, че прахосмукачката разполага с турбо четка, която е предназначена за премахване на влакна, нишки и косми от килими. Вкъщи имаме доста трудно почистващ килим, който слагаме зимата, затова не можах да я тествам върху него. 

Като дизайн ми допада и ми хареса много това, че тръбата е телескопична и доста добре прегъваща се. Това позволява да се почистват добре и доста високи помещения. 

 

 

Вкъщи имаме лед осветление, което е скрито под борд. Благодарение на телескопичната тръба успях да почистя пространството между борда и тавана без проблем.  Това определено ми липсва при моята прахосмукачка. Липсва ми също така и дългият кабел, който местя от стая в стая. Тук кабелът е с достатъчна дължина и досадата от местенето на кабела я няма.

 

 

В instagram споделям кратко видео в което демонстрирам как работи прахосмукачката.

Плюсове:

  • Един уред, а всъщност обединява три такива. Почиства килими, изпира килими, събира течности и почиства всякакви настилки.
  • НЕРА филтър, който филтрира 99.95% фини прахови частици, бактерии и замърсители – идеално за страдащите от алергии.
  • Подходяща е за семейства с малки деца, които цапат, рисуват по пода, килимите, стени и където им падне. Личен опит. 
  • Подходяща е и за семейства с домашни любимци, защото има подходящи накрайници, а и НЕРА филтърът играе добра роля в борбата с космите и замърсявания от лапички.
  • Подходяща е за почистване на труднодостъпни места във високи помещения.
  • Подходяща е за семейства с новородено дете, защото НЕРА филтърът почиства 99,95% от фините прахови частици. 
Лично аз си взех парочистачка точно, когато се роди дъщеря ми, защото исках домът ни да е дезинфекциран и добре почистен винаги. А и по принцип си „падам“ чистофайница. 👀 
 
Минуси:
  • Големината на прахосмукачката. Ако не разполагате с подходящо място за съхранение ще ви е проблем. Допълнителните приставки за почиствате, както и тези за изпиране също заемат място. 
  • Липсата на държачи за гумената част. Такива са предвидени за металната тръба, но за гумената са пропуснати.

„Тук е мястото да спомена, че от BOSCH имат страхотна кампания. Оцени и спечели награда

Единственото необходимо е да направите ревю (актуален коментар) на който и да е домакински уред с марка BOSCH.

 

Можете да споделите и впечатленията си от прахосмукачката 3 в 1, която ви представих.

 

Повече за кампанията можете да научите тук. 

 
Тази статия е в партньорство с BOSCH Bulgaria.