От магазин Amo La vita BG ми изпратиха пр пратка с интересни италиански продукти. Първото нещо, което приготвих с част от тях е тази бърза торта с панетоне. Приготвих я за по-малко от 30 минути. А днес отбелязваме 9-тата месечинка на моето малко слънчице с нея. Надявам се гостите да я оценят подобаващо.

Интересни продукти ми изпратиха от Amo La vita BG – сладкото свърши бързо, докато приготвях тортата, но от панетонето Loison и млечния шоколад Venchi, опита и съпруга ми и заяви, че са супер вкусни! Хапна си остатъците от панетонето с кисело мляко и заяви, че по-вкусно панетоне не е опитвал, а млечният шоколад се топял в устата.

Не съм посещавала магазина досега, защото се намира в София и то на места, които аз не ходя, но пък при следващото ми посещение на столицата, непременно ще ги посетя, за да видя какви други интересни продукти имат. Ето адресите на магазините им, ако сте от София и решите да ги посетите!

Адреси на магазините:

 • София, ул. Позитано 3 София
 • Сердика Център, ет. -1

Необходими продукти:

350 грама панетоне Loison
1 бурканче сладко от ягоди
100 грама млечен шоколад Venchi

500 грама цедено кисело мляко
100 грама био кокосова захар

Начин на приготвяне:

Нарежете панетонето на тънки филийки.
Сложете ринг за торта в десертна чиния.
Подредете филийки панетоне по стените на ринга и дъното на чинията.
Намажете филийките по дъното със сладко от ягоди.
Сложете кокосовата захар в цеденото мляко и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Разпределете от сместа върху сладкото. След това подредете филийки панетоне. Отгоре отново намажете със сладко от ягоди, цедено мляко, отново филийки и така четири пъти. Завършете с крем. Ще ви остане от крема. Заделете го, за да обмажете тортата след като стегне.
Сложете тортата в хладилник за 12 часа. Извадете я, прокарайте тънък нож по стените, за да може внимателно да отстраните ринга. Обмажете тортата отвън и отгоре още веднъж. Настържете млечния шоколад с белачка за картофи до образуване на спиралки. Поръсете тортата със спирали от шоколад.
Приятен апетит!

@gabrielatsulin

От магазин 𝙰𝚖𝚘 𝙻𝚊 𝚅𝚒𝚝𝚊 𝙱𝙶 ми изпратиха пр пратка с интересни италиански продукти. Благодаря им за вниманието и интересните продукти, които са ми изпратили като подарък. Първото нещо, което приготвих с част от тях е тази бърза торта с панетоне. Приготвих я за по-малко от 30 минути. А днес отбелязваме 9-тата месечинка на моето малко слънчице с нея. Надявам се гостите да я оценят подобаващо. Бърза торта с панетоне Необходими продукти: 350 грама панетоне Loison 1 бурканче сладко от ягоди 100 грама млечен шоколад Venchi 500 грама цедено кисело мляко 100 грама био кокосова захар Начин на приготвяне: Нарежете панетонето на тънки филийки. Сложете ринг за торта в десертна чиния. Подредете филийки панетоне по стените на ринга и дъното на чинията. Намажете филийките по дъното със сладко от ягоди. Сложете кокосовата захар в цеденото мляко и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Разпределете от сместа върху сладкото. След това подредете филийки панетоне. Отгоре отново намажете със сладко от ягоди, цедено мляко, отново филийки и така четири пъти. Завършете с крем. Ще ви остане от крема. Заделете го, за да обмажете тортата след като стегне. Сложете тортата в хладилник за 12 часа. Извадете я, прокарайте тънък нож по стените, за да може внимателно да отстраните ринга. Обмажете тортата отвън и отгоре още веднъж. Настържете млечния шоколад с белачка за картофи до образуване на спиралки. Поръсете тортата със спирали от шоколад. Приятен апетит! #gabrielatsulin #foodphotography #foodphotographer #foodporn #foodie #foodstagram #foodbogger #foodlover #instafood #instagood #instafoodie #cooking #cookingtime #delicious #домашнакухня #домашнахрана #вкусно #кулинария #вкуснахрана #торта #панетоне #сладкоотягоди #крем #шоколад #сготви #безпечене #italia

♬ original sound – Габриела Цулин

Бърза торта с панетоне

Време за приготвяне 33 minutes
Вид ястие торти
Порции 8

Необходими продукти
  

 • 350 грама панетоне Loison
 • 1 бурканче сладко от ягоди
 • 100 грама млечен шоколад Venchi
 • 500 грама цедено кисело мляко
 • 100 грама био кокосова захар

Начин на приготвяне

 • Нарежете панетонето на тънки филийки.
 • Сложете ринг за торта в десертна чиния.
 • Подредете филийки панетоне по стените на ринга и дъното на чинията.
  Намажете филийките по дъното със сладко от ягоди.
 • Сложете кокосовата захар в цеденото мляко и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
 • Разпределете от сместа върху сладкото.
 • След това подредете филийки панетоне.
 • Отгоре отново намажете със сладко от ягоди, цедено мляко, отново филийки и така четири пъти. Завършете с крем.
 • Ще ви остане от крема.
 • Заделете го, за да обмажете тортата след като стегне.
 • Сложете тортата в хладилник за 12 часа.
 • Извадете я, прокарайте тънък нож по стените, за да може внимателно да отстраните ринга.
 • Обмажете тортата отвън и отгоре още веднъж.
 • Настържете млечния шоколад с белачка за картофи до образуване на спиралки. Поръсете тортата със спирали от шоколад.
  Приятен апетит!

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!