Крем Pistacchio е вкусен, сладък, кремообразен и безумно вкусен.

Можете да го консумирате директно от чашата – като десерт, а може да го намажете върху препечен хляб или оризовка. Можете да го използвате и като крем за торта, сладкиш или поничка.

Приготвя се супер бързо и лесно и може да се съхранява в хладилник цяла седмица.

Съставките, които използвах аз са кокосово мляко от кен, тахан от шам фъстък и еритритол.

Кокосовото мляко много хора го наричат сметана, но аз не мисля, че това е точното му определение. Кокосовото мляко дава добрия кремообразен вкус на този Крем Pistacchio.

Тахан от шам фъстък на VikiNuts е втората съставка, която използвах за приготвянето на Крем Pistacchio.
Вече си хапнах няколко бурканчета от този тахан и смело мога да заявя, че ми е много любим и по – хубав на пазара не съм срещала, а съм опитвала на няколко бранда.

Еритритол на VikiNuts третата съставка, която използвах за приготвянето на Крем Pistacchio. Използвах само 30 грама еритритол, защото не обичам прекалено сладки десерти. Във всичките си кето десерти използвам еритритол, защото има нула калории и е с нисък гликемичен индекс, което означава, че не влияе на кръвната захар.

Кремът от шам фъстък може да се използва по много различни начини. Смесете го със сметана и го използвайте за пълнеж на понички, смесете го с рикота и го използвайте за пълнеж на каноли или го смесете с маскарпоне и го използвайте за пълнеж на торти.

Можете също така да го използвате, за да направите сладолед от шам фъстък (моят абсолютен любим вкус), да го намажете върху препечен хляб или дори да го ядете директно… толкова е вкусен!

Ако решите да използвате продуктите на VikiNuts – използвайте код GABI5, който ви носи 5% намаление на всички ненамалени продукти в сайта. От сайта на VikiNuts можете да закупите и книгата ми „50 здравословни кето десерта“.

Продукти:

400 грама кокосово мляко от кен
100 грама тахан от шам фъстък VikiNuts
30 грама еритритол на прах VikiNuts*

*Винаги използвам смлян на прах еритритол в рецептите си. Смилам го в блендер за по – малко от минута.

Приготвяне:

Преди да използвате кокосото мляко от кен е добре да го сложите в хладилник за няколко часа, за да стегне добре.

Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до образуване на хомогенна смес. Разпределете крема в десертни чаши. Можете да го сложите и в плътно затваряща се кутия в хладилника и да използвате както споделих в уводната част.

Приятен апетит!

Крем Pistacchio

Време за приготвяне 10 minutes
Вид ястие десерти, кето, кремове, нввмх, сладки изкушения
Порции 4

Необходими продукти
  

  • 400 грама кокосово мляко от кен
  • 100 грама тахан от шам фъстък
  • 30 грама еритритол на прах

Начин на приготвяне

  • Преди да използвате кокосото мляко от кен е добре да го сложите в хладилник за няколко часа, за да стегне добре.
  • Сложете всички продукти в купа и разбъркайте до образуване на хомогенна смес. Разпределете крема в десертни чаши. Можете да го сложите и в плътно затваряща се кутия в хладилника и да използвате както споделих в уводната част.
  • Приятен апетит!