За приготвянето на рецептата използвах класически лаваш DINA – квадратен. Той е приготвен така, че да е лесен и готов за приготвяне на вкусни и бързи ястия. Квадратната му форма си пасва за приготвяне на разнообразни рецепти.

Лавашът си подхожда много както със сладко, течен шоколад или фъстъчено масло, но може да ви послужи и за по-сложни рецепти като баница, лазаня или щрудел. Всякакви рецепти можете да откриете в сайта, които съм приготвяла с различни видове лаваш DINA. Опитайте да го използавте за приготвянето на баница, лазаня, солена или сладка палачинка, рулца и сандвичи , защо не и в днешната ми рецепта за хрупкави сладки от лаваш. Бързи и лесни!

За ощe вкусни идеи и рецепти ме последвайте и в Instagram.

Продукти:

3 лаваша DINA 

50 – 60 грама панко галета 

1 яйце 

за плънката: 

100 грама кокосово мляко от кен

50 грама течен шоколад без захар 

30 грама белени лешници

Приготвяне: 

Изрежете еднакви по големина кръгчета от лаваша. Аз използвах малка купичка за крем брюле. Едното го изрязах с помощна на купичката и ножица. След това за останалите използвах като модел първото, като ми беше по лесно изрязването като наложих лаваша един върху друг.

Разбийте яйцето с вилица и потопете всяко едно кръгче в разбито яйце, а след това потопете всяко от кръгчетата в панко галета.

Сгънете леко кръгчетата и ги подредете в тавичка за мъфини, като я обърнете обратно, така че долната част на тавичката да ви служи да подпира кръгчетата и да се образува нещо като джобче.

Сложете тавичката на средно ниво в загрята на 200 градуса фурна и печете около 6-7 минути или докато станат толкова хрупкави, колкото желаете. През това време пригответе крема като смесите течния шоколад с кокосовото мляко и лешниците. Разбъркайте добре, за да се хомогенизира сместа.

Извадете тавичката от фурната и оставете джобчетата да изстинат добре. След това ги напълнете с крем.

Съхранявайте ги в хладилник, за да може крема да стегне и да си е стегнат през цялото време.

Приятен апетит!

Хрупкави сладки от лаваш

Време за приготвяне 15 minutes
Време за готвене 10 minutes
Вид ястие дребни сладки, здравословно
Порции 8

Необходими продукти
  

 • 3 лаваша DINA
 • 50-60 грама панко галета
 • 1 яйце

за плънката:

 • 100 грама кокосово мляко от кен
 • 50 грама течен шоколад без захар
 • 30 грама белени лешници

Начин на приготвяне

 • Изрежете еднакви по големина кръгчета от лаваша. Аз използвах малка купичка за крем брюле. Едното го изрязах с помощна на купичката и ножица. След това за останалите използвах като модел първото, като ми беше по лесно изрязването като наложих лаваша един върху друг. 
 • Разбийте яйцето с вилица и потопете всяко едно кръгче в разбито яйце, а след това потопете всяко от кръгчетата в панко галета. 
 • Сгънете леко кръгчетата и ги подредете в тавичка за мъфини, като я обърнете обратно, така че долната част на тавичката да ви служи да подпира кръгчетата и да се образува нещо като джобче. 
 • Сложете тавичката на средно ниво в загрята на 200 градуса фурна и печете около 6-7 минути или докато станат толкова хрупкави, колкото желаете. През това време пригответе крема като смесите течния шоколад с кокосовото мляко и лешниците. Разбъркайте добре, за да се хомогенизира сместа. 
 • Извадете тавичката от фурната и оставете джобчетата да изстинат добре. След това ги напълнете с крем. 
 • Съхранявайте ги в хладилник, за да може крема да стегне и да си е стегнат през цялото време.
 • Приятен апетит!