Когато се храните кето и нв-вмх трябва да обръщате внимание не само на въглехидратите, но и на мазнините. Винаги си набавяйте най – качествените мазнини, които можете да си позволите.

За приготвянето на рецептата за кето мадлени ще са ви необходими два основни продукта, както ще забележите по – надолу. Рецептата за кето мадлени е лесна, бърза и икономична. 

Съдържа яйца. Според мен яйцата са отлична храна, съдържаща полезни мазнини. 

Имайте предвид, че яйцата са силно алергизираща храна и чувствителността към тях е често срещана, но ако се понасят добре, представляват ценен източник на някои важни нутриенти, включително витамин Е, холин, както и мастните киселини DHA и EPA (ако яйцата са от пасищно отглеждани кокошки). 

В instagram ви бях споделила, че си поръчах силиконова тавичка за мадлени и първата храна, която приготвих беше точно рецептата за кето мадлените. 

Ако искате да научавате още интересни рецепти, трикове или просто да получите дневна доза вдъхновение, ще се радвам да ме последвате там –  instagram – gabrielatsulin .

Аз полях мадлените си с допълнителна мазнини – гхи и поръсих с пресен див чесън.

Рецептата е модификация на друга рецепта от сайта – Опалянки. Идеята ми е да намаля млечните до минимум и това се получи с 150 грама крема сирене. 

Нутриенти в цялото количество:

Калории: 658 ккал 

Протеини: 31 грама

Въглехидрати: 4 грама 

Мазнини: 57 грама 

 

 

Продукти:

4 яйца
150 грама крема сирене, натурално
сол на вкус
 
Приготвяне: 
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците на сняг с 1/2 чаена лъжичка сол. 
Използвайте миксер за тази цел.
След това изсипете крема сиренето при белтъците и разбъркайте със силиконова бъркалка внимателно, за да не спаднат белтъците. 
След крема сиренето, добавете и жълтъците един по един. 
Разпределете сместа във форма за мадлени.
Печете на средно ниво във фурната, на 180 градуса, за около 15-20 минути.
След изтичане на времето, отворете вратичката на фурната и оставете формата вътре. 
Приятен апетит!