Кето десертите в днешно време не са това, което бяха преди седем години, когато съчетавах кето с нввмх режим. Аз всъщност съвсем в началото на режима се хранех нввмх като броях общи въглехидрати до 40-50, като идваха предимно от зеленчуци, които както знаем – съдържат фибри, които като извадим от общите въглехидрати, оставащите се доближават до 25-30 нетни.

Днес няма да ви говоря какво е кето, но си запазвам правото да го направя през февруари, когато смятам да му отдам повече време и статии тук. Ще си говорим за кето и нввмх храненето, интервалното хранене и спортуване – теми, които са част от моят начин на живот. Ако ме следвате в инстаграм, знаете. 

За днешният ми десерт не са ви необходими много продукти. Не са ви необходими и миксери или блендери. Трябват ви само купа, бъркалка и тавичка. Е … и няколко продукта.

  • Брой порции: 8 парчета
  • Време на подготовка: 5 минути
  • Време на готвене: 30-35 минути
  •  
🔺Нутриенти:
 
Калории: 118 kcal
Въглехидрати: 3,2 грама
Фибри: 2 грама
Мазнини: 10,3 грама
Протеини: 4 грама
Можете да приготвите много и различни рецепти с орехи пекан, защото те са подходящи за кето и нввмх храненето, наред с бадемите и ядките макадамия. С останалите ядки трябва много да внимавате. 
 
Тази рецепта смятах да я правя под формата на видео, но не ми се получиха нещата със свободното време и се отложи. Надявам се скоро да ви споделя нова видео рецепта в инстаграм. 
 
Суровите орехи пекан, които използвах са с марка StrumaFruit. Те са абсолютно натурални – несолени, незапечени, без добавки. От скоро са с нова и практична опаковка в сайта на StrumaFruit, а досега бяха можеха да се закупят само насипно. В орехите пекан има доста фибри, за разлика от други ядки. 
Продукти:
 
за блата:
 
80 грама бадемово брашно 
30 грама ленено семе, натрошено
40 грама еритритол на прах*
10 грама бакпулвер 
80 милилитра топла вода
15 милилитра ябълков оцет
10 грама натурално какао 22% масленост
1 яйце
 
*Аз си смилам еритритола в блендер, за да стане на прах. 
 
за сиропа:
 
120 милилитра топла вода
20 грама еритритол
 
 

 

Приготвяне:
 
Сложете всички продукти без орехите пекан в дълбока купа и разбъркайте до образуване на хомогенна смес. 
След това изсипете сместа в кръгла тавичка с диаметър 18 сантиметра и загладете отгоре. Подредете орехите пекан и сложете тавичката на средно ниво в предварително загрята фурна. Фурната трябва да загреете предварително на 180 градуса. 
Печенето отнема около 25-30 минути. След посоченото време извадете тавичката от фурната и оставете сладкиша да изстина напълно. 
Залейте го със сироп и оставете да отлежи за една нощ. 
Приятен апетит!