За Ина подстрекателката с вкусните снимки чували ли сте? Защото аз да, и последно време все красиви и не по – малко вкусни неща ни показва. И на мен нали са ми слаби ангелите, бързам да ги приготвя и опитам. А най – важното от всичко е, че дори не си нарушавам начина на хранене с тези вкусотийки. Тези кюфтенца ги мисля още от петък, но тъй като пътувах през уикенда, едва снощи успях да ги приготвя.
А тази сутрин пък, друга нейна рецепта скалъпих минутки след като я видях. Няма и следа от него, затова ще ви споделям друг път за вкусотията. 
Рецептата за кюфтенцата изпълних дословно, но добавих и нещичко от мен. Получиха се много сочни и вкусни пилешки кюфтета. Въпреки, че пилешкото месо е сухо, те не бяха такива. Поднесох с доматено – пиперена разядка. 
Рецептата е адаптирана от тук!
Продукти:
 
500 грама пилешка кайма*
5 сухара, смлени в блендер
1 голямо яйце
1 глава стар лук, смлян в блендер
1 чаена лъжица суха мащерка
1 чаена лъжица балканска чубрица
1 чаена лъжица куркума
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица кимион
кафява сол на вкус, около 1/2 чаена лъжица сложих аз
зехтин за поливане
 
*Обезкостих и смлях месото на един домашен бройлер. 
 
Приготвяне:
 
Сложете всички продукти в дълбока купа и омесете добре. Покрийте купата с фолио и оставете да престои около час в хладилник. Извадете купата от хладилника след опоменатото време и оформете кюфтенца. При мен бяха големи колкото нормално кюфте, докато на снимката изглеждат по – малки. Получиха се 23 бройки. Пържих ги в най – новата ми придобивка Philips AirFryer. Уредът „пържи“ с въздух. Слагам пържи в кавички, защото не е точно пържене, а нещо средно между пържене и печене. 
Подредих кюфтета върху решетка и ги полях с тънка струя зехтин. Пържих/пекох на 200 градуса за 8 минути. Необходимо ми бе да заредя уреда три пъти, защото побираше по осем кюфтета. Цялото време за пърженето/печенето им бе 24 минути. 
Извадих и сервирах докато бяха още топли. Поднесох с доматено – пиперена разядка. 
Приятен апетит!