Херцогство Люксембург се намира в сърцето на Европа и граничи с Белгия на север. Намира се на около 200 километра – близко! Това беше и причината да го посетим. В Люксебург няма какво да се види за повече от един ден. Даже и един ден е много. Хубаво е обаче, ако имате път до близките държави да го посетите! Красиво и спокойно, идилично и цветно градче! 
Люксембург се води една от най – малките суверенни държави в Европа. 
Има едно влакче – в зелен цвят, което ще видите на снимките по – долу. С него можете да си направите обиколка и да снимате всички забележителности, но в движение. Ако бързате е добър вариант, но пък ако разполагате с време – повървете. По – приятно е, а и по – полезно. 😃 По този начин ще съчетаете полезното с приятното, нали така?! 
На снимките се виждат красивите най – красивите места в Люксембуг. Ако и вие не можете да ги снимате подобаващо, като мен – купете си картички. 
Хапнахме си и козуначени коминчета. Преди се предлагаха и тук, в Пловдив, но вече ги няма или поне аз не знам къде са ги изместили. Ако някой живеещ тук знае – нека сподели! Ще съм му благодарна!😇