Тези бонбони отлежават вече над един месец и все не ми остава време да ви ги споделя. Така се случва с повечето рецепти в блога, но пък се радвам, че виждат все някога „бял свят“. Получих доста запитвания за дулсе де лечето за Нисковъглехидратен чийзкейк „Сан Себастиан“, а като го приготвих доста се чудих в какво да го вложа. 
 
Преди да се заемете с приготвянето на рецептата, трябва да знаете, че приготвянето на дулсе де лече изисква време. Не е трудоемно, но пък е времеемко. 
 
Добре е също така да имате домашно прясно краве мляко, въпреки че съм чела доста коментари относно приготвянето на дулсе де лече и с купено ухт мляко. Аз не купувам подобно вкъщи и следователно не използвам. Не мога да изкажа мнение по темата. 
 
Можете да замените подсладителя с друг по ваш избор. А ако решите, можете да замените какаовата маса и подсладителя с натурален шоколад с висок процент какао, но пък достатъчно сладък. Имайте предвид, че нисковъглехидратното дулсе де лече не става сладко, а дори напротив – има лек солен вкус, които аз обожавам. Даже си мажа на препечени кето филийки.
 
 

 

Продукти:


400 грама прясно мляко
10 грама бакпулвер
12 броя лешници
15 грама еритритол
50 грама какаова маса

 Приготвяне:


Сложете прясното мляко в тенджера с двойно дъно заедно с бакпулвера.
Поставете тенджерата на котлона на средна степен (при мен 5 от 10).
Дръжте на котлона около едни час, като разбърквате и гледате да не загори. 
Така полученото дулсе де лече изсипете в купичка и добавете еритритола. 
Разбъркайте и разпределете във форма за бонбони. 
Във всяка формичка поставете по един лешник.
Сложете формата във фризер за няколко часа, за да стегнат бонбоните.
След това извадете бонбоните от формичката и полейте с разтопена какаова маса.
Подредете ги върху метална решетка и сложете в хладилник за около час, за да могат да стегнат. След като стегнат ги отлепете внимателно от решетката и отстранете излишните стърчащи части (ако има такива).
Приятен апетит!