Опитахме чийзкейк „Сан Себастиан“ в Одрин преди около две седмици и още като се прибрахме, реших че ще си приготвя. За целта си взех сгущенка от козе мляко с нско съдържание на въглехидрати от сладкарница MADO в Одрин. Въглехидратите в 100 грама продукт бяха 16, а калориите около 110. Щастие! Това всъщност е друга моя идея за експериментиране. Скоро ще се опитам да я осъществя, само да намеря прясно козе мляко. 
Оригиналната рецепта е с различни продукти, разбира се, но аз го приготвих по мой вкус и с продукти, които смятам за подходящи. 
Ако не разполагате със сгущенка от козе мляко, можете да използвате обикновена, която се продава в руските магазини. Можете да смените заливката и с друга. Самата идея на този чийзкейк не е в заливката, според моите виждания, а и на опиталите го; а в сочната, креместа, въздушна вътрешност. Сами ще се уверите ако го приготвите. 
Използвах обезмаслена извара, защото е като крема сирене, а и за да намаля калориите, които компенсирах с течната сметана. Ако бях използвала кашкавалена извара или крема сирене, калориите щяха да са много повече, което избягвам към момента, за да се вместя в определени дневни калории.
Така  чийзкейк „Сан Себастиан“ се получи нисковъглехидратен. Ако не се храните НВ ВМХ или КЕТО, можете да използвате подсладител по избор – кокосова захар, кафява захар, мед и др. Продукти:


4 яйца
500 грама обезмаслена извара
200 милилитра течна сметана 35% масленост
100 грама еритритол
200 грама сгущенка от козе мляко


Приготвяне:

Сложете всички продукти в блендер и блендирайте до образуването на хомогенна смес. Аз разбивах около две минути. 
Сложете хартия за печене в тава с диаметър 18 сантиметра и изсипете сместа в тавата. 
Печете на 175 – 180 градуса, на средно ниво във фурна за около 45 – 50 минути. 
След като изминат тези минути, изключете фурната и отворете вратичката, за да може чейзкейкът да изстине вътре. 
След като изстине напълно, отстранете от формата, махнете хартията и поставете в плоска чиния с капак, за да не изсъхва.
Поставете в хладилник за няколко часа, най – добре една нощ.
Залейте със сгущенка от козе мляко. А ако не разполагате с такава, използвайте обикновена сгущенка. 
Приятен апетит!