Тези мъфинчета са много любими на Ради, защото са много пухкави, ароматни и сладки. Правя ги вече два пъти под различна форма. Буквално си хапва по една тавичка за три дни. И си ги търси всеки ден след следобеден сън. Играем си, а между другото си хапва от мъфинчета… по няколко. 

За приготвянето съчетах няколко различни продукта – манго, кафява пудра захар от типа „golden caster sugar“ и домашен лешников тахан. Аз мога да опиша само аромата, който се носеше из къщи дни наред като отворех кутията с мъфини. Радост може да каже колко са вкусни. В instagram ще споделя едно видео, което ще споделя и в стори във фейсбук, за да видите текстурата. Така че, ако ви е любопитно, надникнете.

Захарта, която ползвах има приятен златист цвят и много дълбок аромат. Съпругът ми си пие кафето с тази захар и винаги си я търси. Според мен той не пие кафе, ами цял сладкиш, защото ухае невероятно – като сладкиш. 

 

 

Продукти:

150 грама манго

120 грама бяло брашно Ecosem

50 грама кафява пудра захар Passiflora

50 грама кокосово масло

50 грама лешников тахан*

60 грама прясно краве мляко

10 грама бакпулвер

1 яйце

*Използвам домашен лешников тахан, а той е по – гъст от този, който се предлага на пазара. Ако не разполагате с гъст тахан, намалете грамажите наполовина – 30 грама.

 

 

Приготвяне:

Сложете мангото с прясното мляко, тахана, яйцето и кокосовото масло в блендер. 

Блендирайте до получаването на хомогенна смес. 

След това прехвърлете сместа в купа и добавете сухите съставки – брашно, кафява захар и бакпулвер. 

Разбъркайте до образуването на хомогенна смес. 

Ако решите и имате място в блендера, можете да добавите сухите съставки и да блендирате до получаването на хомогенна смес. 

Разсипете сместа във форма за мъфини.

Ако използвате силиконова форма (като мен), не е нужно да намаслявате формите с масло. Ако използвате метална форма – намаслете формите и ги набрашнете. Можете да използвате и хартиени формички ако имате под ръка. 

Печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Печете до готовност, като проверявате с дървен шиш или клечка за зъби дали са готови. 

Извадете тавичката от фурната и поставете върху метална решетка, за да изстинат. 

Приятен апетит!