Комбинацията, която днес ви предлагам е уникална, но уви, аз не успях да й се насладя на 100%, защото хумусът ми беше изяден от една малка госпожица. За сметка на това ми останаха тиквичките, които тя не пожела да хапва с мен, въпреки че исках да ги споделим. Наложи се да приготвя рецептата отново, за да се насладя на вкусовете както си трябва. Откакто не консумирам млечни продукти – вече успешно почти две седмици, търся как да си набавя протеин, защото вече над 40 дни не консумирам и месо. Трудно е, признавам си. Но не е непосилно. Очаквайте веган и вегетариански рецепти, ако сте привърженик на този вид хранене. За момента не се храня веган, защото консумирам яйца, но доста от рецептите, които изсмислям и приготвям са веган. 
Държа да отбележа, че НВВМХ може да се поддържа и без месо и млечни. Има достатъчно ядки, семена и нисковъглехидратни варива като грах, нахут (в умерени количества), червена леща, зелен боб и още … и още. 
 
 

 

Продукти:

 
400 грама тиквички
100 грама тофу
1 глава цвекло
5 грама сол
зехтин за поливане на тиквичките
сол на вкус
 
 

 

Приготвяне:
 
Почистете тиквичките от излишните части и ги нарежете на ленти. 
Подредете ги в тавичка, която предварително сте покрили с хартия за печене. 
Поръсете ги със сол и полейте с тънка струя зехтин.
Запечете за около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. 
През това време пригответе хумуса като смелите в блендер тофуто и почистеното от кората цвекло. Подправете го със солта и изсипете в купичка. 
Купичката поставете в чиния, а отстрани сложете готовите тиквички. 
Приятен апетит!