В настоящата статия събирам на едно място 30 рецепти за палачинки, които може да откриете в сайта. Всички са изпробвани многократно вкъщи и са одобрение както от най- близките ми, така и от приятели и познати. Присъствали са на трапезата на десетки хора, ще се радвам да някоя от рецептите да намери място и на вашата трапеза. 

Рецептите за палачинки са бързи и лесни. Та как може една рецепта за палачинка да е трудна?! 

Уикендите с палачинки на трапезата са едни от най – сладките и започнящи се. От тях похапват малки и големи, любими и обични хора. 

Палачинките на мама 

Рецепта, която приготвям много често вкъщи, защото е стара семейна рецепта и е на моята майка. Рецептата е с мляко, яйца и брашно – класика в жанра. 

палачинките на мама

 

Кокосови мини палачинки

Първата ми рецепта за палачинки, приготвени без брашно. Още от зората на моето нисковъглехидратно хранене.

 

Сметанови палачинки със спелта

Тези палачинки са със заквасена сметана, брашно от спелта и яйца. Една добра алтернатива на класическите палачинки. Приличат малко на тиганички.

 

Кокосови палачинки

Тези палачинки се приготвят от кокосови стърготини и яйца. Много любима рецепта. Последните години откакто открих подсладителя еритритол си ги поръсвам със смлян на пудра еритритол и си ги хапвам така.

 

Палачинки с две съставки

Тези палачинки ми бяха много любими, когато си хапвах млечни продукти. Доста често си ги приготвях и за следобедна закуска, когато хапвах млечни продукти. Често съм ги гарнирала и с крема сирене и маслини като солена плънка или крема сирене и горски плод – като сладка плънка.

 

Оризови палачинки без глутен и без млечни

Ако се храните без глутен, то тази рецепта ще ви хареса много, защото е изцяло безглутенова. Съдържа оризово брашно и яйца. 

 

Белтъчна палачинка

Тази рецепта също е без глутен. Приготвя се с безглутенови овесени ядки и е много бърза и лесна. 

 

Палачинки с трици от лимец

Тази палачинка се приготвя с кисело мляко, трици от лимец и яйце. Вкусна и различна рецепта за палачинка. Подходяща е за хората, които обичат да хапват кисело мляко и трици за „по – добра перисталтика“. Добавяте само яйце и вместо закуска в купичка, ще имате палачинка.

 

Сирники

Сирниките са вид руски палачинки, които се приготвят с няколко. Не са плоски като палачинка, а по тумбести, но принципа им на приготвяне е подобен на този с палачинките.

Ябълкови палачинки

Палачинки с ябълки, белтъци, прясно мляко и брашно от просо. Много вкусни и ароматни палачинки, които са подходящи най-вече за есенно-зимния сезон, защото носят аромат на есен. 

 

Ръжени палачинки

Палачинки с брашно от ръж, брашно от рожков и яйца – бързо, лесно и вкусно. 

 

Оризови палачинки с орехи

Едни палачинки съдържащи извара, оризово брашно и орехи. Напълно безглутенови палачинки, подходящи за хора с автоимунни заболявания. 

 

Палачинки Мики Маус

Палачинките на Мики Маусе се приготвят с овесени ядки, банан, брашно от рожков и яйца. Тъй като съдържат повечко белтъци са подходящи и за хора, които се хранят високо протеиново.

 

Нисковъглехидратни палачинки с тиквичка и ленено семе

Тези палачинки се приготвят от тиквички, ленено семе, яйца и орехи. Много интересни и различни палачинки, защото тиквичка в палачинка е нещо необичайно, но и много вкусно. 

 

Кето бадемова палачинка с горски плодове

Тази палачинка ми е много любима и подобен вариант ще срещнете на много места, защото бадемовото брашно е напълно подходящо за кето храненето и бързо и лесно се експериментира с него в рецепта за палачинки. 

 

Белтъчна палачинка с плънка от спанак

Много любима моя палачинка за която още не съм намерила вариант как да си я приготвя без млечни продукти. Ако не сте я опитвали ви съветвам да я направите и да видите за какво пиша. 

 

Овесена палачинка с ябълки

Ябълки, овесени ядки и яйца. Ябълкови палачинки с цели парченца банани. Интересна и различна палачинка, която вярвам, че много ще ви хареса, както и на децата ви, защото външността й привлича най – малките. 

 

Нисковъглехидратни палачинки с тиква и чия

Белтъци, яйца, тиква и чия – палачинки за сетивата. С високо съдържание на фибри. Приготвят се бързо и лесно. Подходящи са за есенно – зимния сезон, когато изобилието от тиква е голямо.

Тиквено бананови палачинки

Яйца, овесени ядки, банан и тиква. Едни палачинки, събрали в себе си вкусове и аромати. Можете ли да си представите ароматът на банан и тиква?! Ако не можете, направете ги и вижте за какво пиша.

 

Бананови палачинки

Ако обичата банан, то тези палачинки са за вас, защото са пухкави, меки и ароматни. А ако обичате рецепти с банан, можете да си приготвите и крем от банан и да пресътворите тези палачинки в бананова палачинкова торта. 

Палачинки с банан

Още една рецепта за палачинка с банан, само че тази рецепта е за палачинка с бананови парченца. Отново интересен вариант, които би привлякъл детските погледи и интерес.

 

Палачинки с инстантни овесени ядки

Това е рецептата на мама за палачинки, само че приготвена с овесени ядки, вместо брашно. Много любима беше вкъщи през времето, когато рездовно купувах инстантни овесени ядки за дъщеря ми. 

 

Палачинки с квас

Много харесвам тези палачинки, въпреки че не съм ги опитвала никога. Консистенцията, която им придава кваса е неповторима. Няма друга такава. А палачинките стават толкова „живи“. Стават толкова гъвкави и нечупливи!

 

Квасени палачинки с две съставки

Още една рецепта за квасени палачинки, но тези са приготвени по различен начин, както и поднесени по различен начин. 

 

Палачинки на точки

Палачинките на точки са забавни палачинки с които можете да разнообразите детското меню, предлагайки на дечицата си забавни и различни палачинки на точки; като далматицец.

 

Какаови палачинки

Какаовите палачинки са много интересни, когато се сервират с контрастен мармалад – например от портокали, праскови, кайсии, защото ги прави цветни, различни и привличащи интерес.

 

Палачинки с черен сусам

Тези палачинки са овесени и съдържат черен сусам. Отново различна рецепта за палачинки, за онези моменти, когато са ви омръзнали останалите стандартни рецепти. 

 

Мини палачинки

Тези палачинки бяха много любими едно време на дъщеря ми. Скоро не се бях сещала да ги и ги приготвя. Несъмнено са си играчка, но пък са забавни и интересни и привличат вниманието. Ако имате злояди деца, тази рецепта ще ви е в помощ да ги подтикнете да хапнат палачинки. 

 

Високопротеинови палачинки без глутен

Много любими палачинки на съпруга ми от времето, когато държеше да се храни с повече протеини. Харесваше му много, а скоро не се бях сещала за нея. Добре че е тази статия, за да ми напомни съществуването и.

Американски палачинки без глутен

Още една рецепта за палачинки без глутен, отново поднесена като мини палачинки, но винаги можете да я приготвите и в стандартен размер. Отново много любима рецепта вкъщи.