В тази статия ще откриете шест рецепти за различни видове сладолед и една рецепта за сладоледена торта. Рецептите са изпробвани многократно през годините и са любими на семейството ми. Две от рецептите са кето и аз много често си ги приготвям. В книгата ми „50 здравословни кето десерта“ имам още няколко кето рецепти за сладолед. Аз се надявам, че до края на лятото ще успея да ви покажа и още няколко рецепти, а и видео варианти за приготвяне в instagram. Eдната от рецептите е още от зората (2015г) на моето здравословно хранене, но никога не ми е оставало време да я снимам и да ви я покажа. Другата рецепта е на стара колежка и е любима на семейството ми още от 2009 година.

Сладоледът е вид десерт, които се намира целогодишно в моята кухня и най – вече фризер, защото като го направя веднъж, може да издържи известно време. Не е като друг вид десерти, които трябва да се похапват бързо и в рамките на няколко дни, защото ще се развали.

Сладоледът е любим на малки и големи. Представлява сладък десертен крем, които се замразява и консумира студен. Има различни видове сладолед: сметанов, млечен, плодов, шоколадов, веган, вегетариански, кето. По принцип е висококалоричен, защото се приготвя с животинска или кокосова сметана.

  • Няма повече да ви бавя с рецептите, ето ги и тях:

Сладолед с малини

сладолед с малини

Сладолед с ревен

сладолед с ревен

Шоколадов сладолед с привкус на банан

шоколадов сладолед с привкус на банан

Сладоледени лимонови бонбони

сладоледени лимонови бонбони

Шоколадов сладолед с розова глазура

шоколадов сладолед с розова глазура

Сладоледена торта

сладоледена торта

Веган кето сладолед „лешник“

веган кето сладолед