Днес ви представям количката Easywalker Harvey3 Premium Gold Edition, която използвам от март месец (откакто се е родила Вики).
Имам бебешка количка, която взехме за Радост преди пет години, която много харесах – любов от пръв поглед. Оказа се обаче не особено сполучлива покупка за която ще пиша в отделен пост в Instagram съвсем скоро.

 

Много лека и стилна алуминиева конструкция, което е голямо предимство, особено ако живеете в апартамент и трябва да я качвате няколко етажа. Аз лично, едно от нещата, които търся в една количка е да е лека! На мен ми се налага да я прибирам и изваждам от багажника на колата доста често, а това винаги се случва като съм сама с двете деца – бързо и лесно се сглобява, а и прибира. Сглобяването е в две части – шаси и кош. Правила съм опити да я сглобя и с дете на ръка – успешно. Хареса ми шасито, защото бързо и лесно се разтваря и с още едно движение поставям коша отгоре.

Маневрена е. Това е друго нещо, което търся в една количка, защото в днешно време нашите пътища и тротоари не са това, което трябва да бъдат и маневреността на една детска количка е от първостепенно значение. На село доста често я използвам, а асфалтирани улици почти нямаме, да не кажа, че се броят на пръстите на едната ми ръка. Изключително удобно се бута дори по неравности и дупки. Харесва ми това, че колелата не са надуваеми, както при повечето колички, особено при живот на село – има толкова възможности за пукане на колата. На старата ми количка също не са, но пък как скърцат! С изилокър не усещам, че бутам количка. Доста често я бутам и с една ръка, защото смарт часовника ми не отчита, че се движа ако си държа и двете ръце на дръжката на количката – не усещам натоварване само в едната ръка, въпреки че натоварването е изцяло върху нея. Затова споменавам толкова често, че е маневрена и се бута лесно.

Изилокър се управлява по-лесно, по-маневрена е и по-лека. А аз си мислех, че имам лека и маневрена количка (имам peg perego). Същият ценови клас е, а разликата е огромна! Не държа да сравнявам с точно определена марка, но това е количката на Радост, с която имам опит, затова я цитирам. С peg perego също съм бутала с една ръка почти ежедневно, но тогава имах голяма болка в китката на ръката с която бутах, точно и затова по времето, когато я използвах, изобщо не обръщах внимание на смарт часовника, защото просто не ми беше удобно да бутам с една ръка. За мен беше важно да нямам болки в ръцете, за да мога да върша нормални ежедневни задачи.

Дизайна е впечатляващ. Сами виждате колко е красива, семпла и стилна. Такава количка би била „модерна“ винаги, а не само докато е нов модел. Класика и стил.
Много удобна и дълга дръжка, която се регулира според нуждите. Не всяка количка има тази опция, както и нужната дължина за по – високи майки или татковци. Ради доста често проявява желание да бута количката и дръжката спада до нейното ниво, а също така може да се удължи и достатъчно, за да е удобна за бутане от по-висок човек. Брат ми е висок около 2м и му се е налагало няколко пъти да бута количката без да изпитва дискомфорт.

Отделението за багаж е голямо, практично и е скрито! На такава красива количка не ѝ подхожда да се вижда какъв багаж се носи, а и аз никога не съм харесвала точно това в една детска количка. Всички знаем, че майките пазаруваме с детска количка доста често и това да се вижда багажа отдолу, лично на мен не ми е харесвало никога. Сега този проблем го нямам. За справка – успешно се побира и сгъната тротинетка, а и не само!

Доволна съм и от двата коша на Easywalker Harvey 3 Premium Gold Edition: кош за новородено и летен кош! Използвах коша за новородено до юли месец, тоест пет месеца, като от края на юли, почти в края на пети месец на Вики, използвам летния кош. Използвам го вече почти четири месеца.

  • Моите впечатления от летния кош:

Количката стана дори по-лека от преди, когато използвах коша за новородено. Все пак той е по-обемен, но в никакъв случай не е правил количката по-тежка и тромава!
Летния кош си е летен кош – като всеки такъв, е една идея по-лек. Факт.

Харесва ми това, че сенника отново почти скрива бебето, за да не му пече слънце или духа вятър. Това е много важно според мен, предвид това, че бебето се вози в количката през всеки сезон.

Има колан с пет точково закопчаване! При старата ми количка закопчаването бе три точково. Много, много е удобно самото закопчаване, въпреки че може да изглежда сложно. Не се заблуждавайте от това. Само може да се радвате, защото безопасността на бебето е от първостепенно значение.

 

Харесва ми това, че летния кош не е тесен, а същевременно е по-затворен от летния кош на Peg perego, а и като цяло на повечето колички.
Много удобно е, че може да се направи така, детето да е в напълно легнало положение, а не полулегнало. Работено е за комфорта на бебето при замисъла на количката.

Дизайна е по-модерен и съвременен – изключително красив, но това, разбира се е въпрос на личен вкус.

Има два отдушника, които могат да се отврят и затварят според това дали е топло, много топло или студено. На снимките по-долу се вижда това.

От 16-ти ноември в сайта на @bebemax има намаления на следните модели колички:
Наличните цветове на Easywalker Harvey 3 и Easywalker Harvey3 Premium   са с -30% 
Новият модел Easywalker Harvey 5 е с -15%
 
А като цяло намаленията в сайта на @bebemax и в магазина в Бургас са до 50% и ще продължат до неделя. Аз ще се възползвам от тях, защото освен колички, има и много други продукти за бебета и деца. 

Ако имате въпроси относно количката съм насреща да отговоря в коментари или на лично съобщение.