Продукти:

1 пакет квадратен лаваш DINA

100 грама домашна лютеница 

Приготвяне: 

С помощта на остра чашка изрежете едно кръгче с диаметър около 8-10 сантиметра.

След това разрежете с ножица дълги ленти от лаваш, които да са достатъчно широки, за да може след това да изрежете от тях още кръгчета.

Поставете 2-3 ленти една върху друга и поставете изрязаното кръгче върху тях. Разрежете на квадрати според големината на кръгчето.

След като сте изрязали всички квадрати, изрежете от тях кръгчета. Така по-лесно се изрязват кръгчетата, според мен.

Поставете 7-8 кръгчета едно след друго като ги застъпвате наполовина. След това поставете от лютеницата в средата на дългата лента от кръгчета, която се е образувала. Сгънете ги през средата и навийте на руло. Така се образува цветенцето.

Поставете цветенцето във форма за мъфини. Аз използвах единични силиконови форми за мъфини и пекох на 180 градуса за 7 минути във фрайър. Ако печета във фурна, времето за печене ще е една идея по-дълго, защото ще е необходимо време фурната да загрее.

Приятен апетит!

Розички от лаваш

Време за приготвяне 20 minutes
Време за готвене 7 minutes
Вид ястие Закуска, здравословно, тестени изделия
Порции 8

Необходими продукти
  

  • 1 пакет квадратен лаваш DINA

Начин на приготвяне

  • С помощта на остра чашка изрежете едно кръгче с диаметър около 8-10 сантиметра. 
  • След това разрежете с ножица дълги ленти от лаваш, които да са достатъчно широки, за да може след това да изрежете от тях още кръгчета. 
  • Поставете 2-3 ленти една върху друга и поставете изрязаното кръгче върху тях. Разрежете на квадрати според големината на кръгчето. 
  • След като сте изрязали всички квадрати, изрежете от тях кръгчета. Така по-лесно се изрязват кръгчетата, според мен.
  • Поставете 7-8 кръгчета едно след друго като ги застъпвате наполовина. След това поставете от лютеницата в средата на дългата лента от кръгчета, която се е образувала. Сгънете ги през средата и навийте на руло. Така се образува цветенцето.
  • Поставете цветенцето във форма за мъфини. Аз използвах единични силиконови форми за мъфини и пекох на 180 градуса за 7 минути във фрайър. Ако печета във фурна, времето за печене ще е една идея по-дълго, защото ще е необходимо време фурната да загрее. 
  • Приятен апетит!