Да имаш половинка, която винаги се грижи за това никога да не скучаеш е прекрасно. Пътешествията са ми в кръвта! Обожавам да пътувам, стотици километри, та дори хиляди и никога няма да ми омръзне. 

Аз- обичам природата и пътешествията! Той- обича да шофира и да ми угажда!  Двамата- обичаме да се обичаме и да правим другият щастлив!

Това за нас, е перфектната комбинация!
Именно и за това поставям оценка „шестица“ на връзката ни, защото в 99% от случаите правим другият щастлив! 
Той е рак! Аз- стрелец!С много различни характери, но с еднаква мисъл- мисълта за другият.
Умувайки къде да ме заведе, ме отведе в Девин, водопадът „Самодивско пръскало“, на 90 км от Пловдив. Мога да кажа, че му хрумват чудесни идеи всеки път!„Самодивско пръскало“ е един от най-красивите и високи водопади в Родопите и България. Височината на водния пад е около 45-50м, като водата пада почти директно, плъзгайки се по ръбовете на скалният рид. Прекрасно е чувството да усещаш капчиците вода по кожата си, когато си в близост до него. Невероятно е!
Родопите са и винаги ще ми бъдат любими! Всеки ден ги наблюдавам през прозорците у дома. Не, не може да има по- красива гледка от тази! Водопадът се намира в град Девин в дясно от приказната еко пътека „Лъката“, а водите му се вливат в Девинска река. Водопадът заедно с еко пътеката предоставят чудесна възможност за излет и разходка в околностите на град Девин. 

Мястото е подходящо дори за малки деца. Ако се чудите къде да заведете децата си през уикeнда, еко пътеката е идеалното място. По пътеката имаше както малки деца, от около 2-3 годишни, така и възрастни баби и дядовци излезли на разходка, да подишат чист родопски въздух. За да стигнете, трябва  да попитате местните да ви упътят за  местността „Лъката“ и минералните басейни. Много са учтиви и отзивчиви, така че ще ви упътят много добре, както направиха с нас. 

 От там започва еко пътеката, която следва реката и на места преминава над нея по панорамни дървени мостчета, които са разкошни. 
Браво на човекът, който ги е измислил и на онези, които са осъществили идеята му. Приказно е! Все едно се носиш над водата, но без да се мокриш. Самият водопад се намира в дясно на еко пътеката, на около 500 м. и до него се стига по малка кална пътечка. 

Ако предвиждате ходене до там, то се обуйте подобаващо, не като мен по сандали. Това, защото отново не знаех къде отивам, въпреки това не съжалявам, защото така екскурзията е още по- вълнуваща и приятна. По еко пътека „Лъката“ ще видите много оранжеви и зелени пеперуди. 
Голямо впечатление ми направи, че други цветове нямаше, което ме озадачи доста, именно и затова подчертавам какъв цвят са! Ще срещнете много горски плодове като къпини, малини и диви орехи, дренки и пр. 
Аз дори си хапнах от малинките, толкова са различни на вкус от домашно отгледаните.Има естествено и диви ягоди, по листата ще ги познаете, но няма да се насладите на вкуса им, поне не лятото, но пролетта със сигурност.Накъдето и да погледнете към зеленината, постонно пред очите ви ще е здравецът!
Не се сетих да си откъсна и да си хербаризирам, та да си имам и у дома.

 Много красива природа, придружена със шумоленето на тревите, движещи се от гущерите, плискането на водата по камъните и песните на пойните птички и щурците.
Надявам се да ви хареса виртуалното ми представяне на това райско място.
Извинявам се за снимките, защото са с лошо качество, т.к. са снимани с телефон. Нали ви написах, че не знаех къде отивам, поради тази причина не бях подсигурила техника за снимки.
Усмихнат ден!