Тази, последна публикация /за това пътуване/ за Виена, ще завърша със двореца Schonbrunn и зоологическата градина, която се намира в задния му двор. Зоологическата градина е правена цели 250 години- много време и е отделено. Не мога да ви опиша красотата на двореца, градините, архитектурата. Това е нещо, което трябва да се види на живо, със снимки и думи е трудно да се опише. Ще се опитам да предам част от преживяването си и на вас, доколкото мога чрез снимките, които съм ви подготвила. И на тази дестинация е добре да отделите цял един ден. С първата крачка в зоологическата градина, ще се пренесете на място, където животни и хора живеят в синхрон. Място, което ще остане в съзнанието ми за цял живот. Всичко е изпипано до най- малкия детайл, всичко е толкова красиво, толкова истинско. Ако игнорираме хора, клетки и жици с ток, все едно сме сред дивата природа. Растителност, животни, дървета, птички, папагалчета и врабци, пчели, насекоми, влечуги и какво ли още не, ще срещнете. Красиво е да прелитат свободни папагали, да пеят, да можеш да ги докоснеш, да почувстваш свободата им. Всичките животни, които се намират там- жирафи, слонове, коали, тигри,
панди, риби, и още, и още- са толкова красиви, истински, живи, впечатляващи. Само човек, който обича животните, може да им се зарадва истински.
 Дворецът е огромен, по- голям е от двореца Belvedere, с огромни градини, където принцове и принцеси едно време са си „губили” времето в приятни разходки. Докато се разхождахме, ми мина през ум, колко хубаво щеше да е, ако можех да върна времето назад и да наблюдавам живота, ежедневието им, като страничен наблюдател. Ех, мечти!

 

С тази публикация приключвам поредицата публикации за Виена. Надявам се, че ви е било приятно и съм в компанията на снимките и разказите ми.