Солени бисквити без глутен – мисията възможна. Необходими са ви само три основни съставки и по малко от 30 свободни минути. 

Тези бисквити са подходящи за хора с непоносимост към глутен. 

Безглутеновото хранене е информацията, която обяснява на организма как да функционира. Ако сте с автоимунно заболяване или имате близък с такова заболяване, знаете как се отразяват глутеновите храни на болния. В крайна сметка, това, което поставяме в устата, е само половината от важността на безглутеновото хранене. Другата половина е как храната взаимодейства с организма и как организмът взаимодейства с храната. Всеки усвоен продукт променя тялото – говори си с него, влияе му, ръководи го. 

Какъв всъщност е проблемът с глутена?

Много проблеми се свързват с глутена. Организмът при някои хора не е в състояние да преработва глутена и реакциите могат да бъдат тежки. Най – сериозното усложнение е цьолиакията – силно изразена алергия към глутена. При тази болест глутенът причинява възпаление на тънките черва – газове, спазми, диария и обща умора. Може да се появи и кожен обрив. Заради глутена червата не могат правилно да абсорбират витамините и минералите, затова цьолиакията води до загуба на тегло, анемия и остеопороза вследствие на недохранването. 

Разбира се, не само цьолиакията е болест при която трябва да се избягват или ограничават глутеновите храни и напитки. Много са заболяванията, които се свързват с глутенова непоносимост. 

Днешната ми рецепта е за всички хора, които не трябва да консумират глутенови продукти. Рецептата се приготвя бързо и е както вече написах, само с три основни съставки. Ако се храните безглутеново, вярвам, че имате съставките в домовете си. 

Ако решите да се снабдите с тях от сайта на VikiNuts , можете да ги поръчате с намаление от 5% с код Gabi5. Аз не печеля нищо от това, но ще се радвам да съм полезна за вас и да се възползвате от намалението. В сайта на VikiNuts, можете да намерите и книгата ми 50 здравословни кето десерта

 

 

Брой порции: 20 броя

Време на подготовка: 7-8 минути

Време на готвене: 8-10 минути 

 

Продукти:

200 грама тахан от тиквено семе VikiNuts

150 грама оризово брашно VikiNuts

100 грама кокосово брашно VikiNuts

1/4 чаена лъжичка келтска сол

 

 

Приготвяне:

Сложете всички продукти в купа и омесете меко тесто. 

От тестото оформете топчета, а след това ги сплескайте, така че да се образуват бисквити.

Подредете бисквитите в голяма тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

Печете бисквитите на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 8-10 минути.

Изключете фурната, открехнете вратичката и оставете бисквитите вътре, за да изстинат заедно с фурната. Ако искате по – меки бисквити ги извадете веднага след изключване на фурната, за да не се изсушават повече.

Съхранявайте в плътно затварящ се съд.

Приятен апетит!