Торта Шварцвалд под формата на къщичка, която се е сгушила в сняг от кокосови стърготини. Това е моето предложение за Вас в този петъчен студен ден!
Ако се чудите какъв десерт да поднесете на Коледа, имате цял уикенд пред вас, да приготвите тази торта Шварцвалд. Много бързо и лесно се приготвя, както ще видите и от видеото ми. Продуктите, които използвах са малко на брой и можете да ги намерите във всеки магазин с изключение на сладкото от вишни без захар на Три лъжици. Него трябва да го поръчате онлайн или да потърсите къде се предлага във вашият град. В сайта на Три лъжици има карта с местата, където можете да го откриете. А и е все още петък и има вероятност ако поръчате днес да пристигне утре, така че, побързайте.

Еуфория от течна сладост, изпълваща сетивата, с лек по-стипчив привкус и с цели вишни – истинско пищно вдъхновение. Така описват сладкото си без захар от Три лъжици.
Вкъщи сладката без захар се одобриха много! Вече нямам търпение да ги използвам и в други, различни рецепти, като канелени рулца, чийзкейк, мус торта. Имам толкова много идеи.

Необходими продукти:

за блатовете:
4 яйца
100 грама кокосова захар
50 грама бяло брашно
20 грама натурално какао 22% какао

за белият крем:

500 грама цедено кисело мляко
60-70 грама мед

130 грама сладко без добавена захар пищна вишна Три лъжици

за декорация:
125 грама бишкоти
150 грама течен шоколад

кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта до образуването на пухкава смес.
Добавете брашното и отново разбийте. След това добавете и какаото и разбийте до хомогенизиране на сместа.
Изситепе сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
Тавичката, която използвах аз е с размери 30/20 сантиметра.
Печете на средно ниво във фурна, предварително загрята на 180 градуса с вентилатор.
Печете около 10-12 минути.
Извадете блата от фурната и го оставете да се охлади.

Разрежете блата на 4 равни части, като от четвъртата част разрежете едно тънко парче, така че да се получат две, но едното да е по-тънко, а другото, една идея по-широко.
Сложете цеденото мляко в купа, добавете меда и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Сложете един блат в чиния или върху дъска, след това намажете с крем, поставете на няколко места сладко от вишни, отгоре поставете втори блат, отново крем и сладко, след това трети блат, отново крем и сладко. Тук идва ред на по-широката част от четвъртия блат с която започваме скосяването на покрива за къщата. Отново намажете с крем, сладко от вишни и накрая поставете най-тънката част. Обмажете тортата с крем, а след това и с течен шоколад и подредете бишкотите отгоре за покрив. Сложете на няколко места от белият крем върху бишкотите (останаха ми около три лъжици от крема) и поръсете с кокосови стърготини за сняг.
Сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне и блатовете да поемат от крема, за да стане по-сочна. Аз я оставих за 36 часа в хладилник, като я покрих с кутия, за да не изсъхва.
Приятен апетит!

@gabrielatsulin

Торта Шварцвалд под формата на къщичка, която се е сгушила в сняг от кокосови стърготини. Това е моето предложение за Вас в този петъчен студен ден! Ако се чудите какъв десерт да поднесете на Коледа, имате цял уикенд пред вас, да приготвите тази торта Шварцвалд. Много бързо и лесно се приготвя, както ще видите и от видеото ми. Продуктите, които използвах са малко на брой и можете да ги намерите във всеки магазин с изключение на сладкото от вишни без захар на Три лъжици. Необходими продукти: за блатовете: 4 яйца 100 грама кокосова захар 50 грама бяло брашно 20 грама натурално какао 22% какао за белият крем: 500 грама цедено кисело мляко 60-70 грама мед 130 грама сладко без добавена захар пищна вишна Три лъжици за декорация: 125 грама бишкоти 150 грама течен шоколад кокосови стърготини Начин на приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до образуването на пухкава смес. Добавете брашното и отново разбийте. След това добавете и какаото и разбийте до хомогенизиране на сместа. Изситепе сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Тавичката, която използвах аз е с размери 30/20 сантиметра. Печете на средно ниво във фурна, предварително загрята на 180 градуса с вентилатор. Печете около 10-12 минути. Извадете блата от фурната и го оставете да се охлади. Разрежете блата на 4 равни части, като от четвъртата част разрежете едно тънко парче, така че да се получат две, но едното да е по-тънко, а другото, една идея по-широко. Сложете цеденото мляко в купа, добавете меда и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. Сложете един блат в чиния или върху дъска, след това намажете с крем, поставете на няколко места сладко от вишни, отгоре поставете втори блат, отново крем и сладко, след това трети блат, отново крем и сладко. Тук идва ред на по-широката част от четвъртия блат с която започваме скосяването на покрива за къщата. Отново намажете с крем, сладко от вишни и накрая поставете най-тънката част. Обмажете тортата с крем, а след това и с течен шоколад и подредете бишкотите отгоре за покрив. Сложете на няколко места от белият крем върху бишкотите (останаха ми около три лъжици от крема) и поръсете с кокосови стърготини за сняг. Сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне и блатовете да поемат от крема, за да стане по-сочна. Аз я оставих за 36 часа в хладилник, като я покрих с кутия, за да не изсъхва. Приятен апетит! За още вкусни рецепти ме последвайте @gabrielatsulin . #беззахар #торта #тортабеззахар #пловдив #вишни #бишкоти #сладко #торти #изпеченослюбов блогъритенабългария #софия #мляко #бързарецепта #рецепта #коледа #коледнарецепта #коледнакъща #къщичка #зима #печене #бързарецепта #gabrielatsulin #cake #sweet #freesugar #christmas #goodcake #goodfood

♬ original sound – Габриела Цулин

Торта ШВАРЦВАЛД

Време за приготвяне 20 minutes
Време за готвене 40 minutes
Порции 8

Необходими продукти
  

за блатовете:

 • 4 яйца
 • 100 грама кокосова захар
 • 50 грама бяло брашно
 • 20 грама натурално какао 22% какао

за белия крем:

 • 500 грама цедено кисело мляко
 • 60-70 грама мед
 • 130 грама сладко без добавена захар пищна вишна Три лъжици

за декорация:

 • 125 грама бишкоти
 • 120 грама течен шоколад
 • кокосови стърготини

Начин на приготвяне

 • Разбийте яйцата със захарта до образуването на пухкава смес.
 • Добавете брашното и отново разбийте. След това добавете и какаото и разбийте до хомогенизиране на сместа.
 • Изситепе сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
 • Тавичката, която използвах аз е с размери 30/20 сантиметра.
 • Печете на средно ниво във фурна, предварително загрята на 180 градуса с вентилатор.
 • Печете около 10-12 минути.
 • Извадете блата от фурната и го оставете да се охлади.
 • Разрежете блата на 4 равни части, като от четвъртата част разрежете едно тънко парче, така че да се получат две, но едното да е по-тънко, а другото, една идея по-широко.
 • Сложете цеденото мляко в купа, добавете меда и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
 • Сложете един блат в чиния или върху дъска, след това намажете с крем, поставете на няколко места сладко от вишни, отгоре поставете втори блат, отново крем и сладко, след това трети блат, отново крем и сладко.
 • Тук идва ред на по-широката част от четвъртия блат с която започваме скосяването на покрива за къщата.
 • Отново намажете с крем, сладко от вишни и накрая поставете най-тънката част.
 • Обмажете тортата с крем, а след това и с течен шоколад и подредете бишкотите отгоре за покрив.
 • Сложете на няколко места от белият крем върху бишкотите (останаха ми около три лъжици от крема) и поръсете с кокосови стърготини за сняг.
 • Сложете тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне и блатовете да поемат от крема, за да стане по-сочна.
 • Аз я оставих за 36 часа в хладилник, като я покрих с кутия, за да не изсъхва.
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!