Много харесвам плодовете и зеленчуците от BILLA градини“ и не веднъж съм споделяла мнението си за това защо ги избирам пред останалите.

 

Пазарувам предимно от пазар с родни производители, но когато не мога да стигна до пазара, задължително посещавам магазин на BILLA, защото ми е по – близо и мога да стигна пеша с количката. Сигурна съм в качеството на плодовете и зеленчуците, защото в BILLA предлагат родна продукция и даже са по програма за намаляване на пестицидите.

В днешната си рецепта използвах пресни череши от BILLA градини“, защото сме в сезона на хрупкавите и сочни череши, а вкъщи много обичат да си ги похапват.

Реших да вложа черешките в десерт. 😊 Че в какво друго, нали? 

 

 

Тортата е приготвена от био бишкоти, маскарпоне и сочни черешки.

Между бишкотите и маскарпонето се крият много черешки, а за да намекна какво да се очаква от това изкушение – подредих няколко и отгоре.

Имайте предвид, че ако подредите черешките отгоре, трябва да консумирате тортата в рамките на  ден, защото иначе изсъхват и няма да е така красива. Можете да декорирате с половинки черешки и при самото сервиране на тортата. 

 

 

 

Продукти:

 
500 грама маскарпоне
200 милилитра прясно мляко, топло
1 чаена лъжичка матча
100 грама пчелен мед
150 грама био бишкоти
200 грама череши
 
 

 

Приготвяне:
 
Сложете маскарпонето с матчата и меда в блендер и блендирайте до получаването на хомогенна смес. 
Почистете черешите от костилките.
Потопете бишкоти в прясно мляко, подредете един ред в тавичка с размери 20х10 сантиметра. Отгоре разпределете половината от крема, а върху него почистени черешки. 
Подредете втори ред бишкоти и отново крем. 
Декорирайте с крем и черешки по желание. 
Приятен апетит!
 
Тази статия е в партньорство с BILLA Bulgaria.