Днешната ми статия не е за рецепта, а за едно интересно място в близост до Пловдив. Мястото е пещерата Добростански бисер, която се намира в родопите, местност Червената стена. Намира се на около 5 км от село Добростан. Пътят е реставриран до хижа „Марциганица“, където се паркират колите, а от там до пещерата следва преход от около 30-35 минути бавно ходене. 

 

 

 

 

 

 

 

Пещерата е проучвана за първи път през 1963 година и е отворена за посещения през 1990 година. Вече 31 години хората могат да се насладят на красотите на мястото и заобикалящата го природа, която е много красива и впечатляваща. 

Имало е периоди в които пещерата е била затваряна, но вече няколко години работи в дните от петък до неделя. Ние я посетихме в събота и нямаше много хора, но може би това се дължеше и на студеното време. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добростански бисер е дар от природата. Ако не сте от Пловдив и околията, можете да съчетаете идването си за пещерата с други забележителности. В тази част на родопите, местата за посещения за много и разнообразни.