Докато бяхме в Португалия си взех няколко техни кулинарни списания и книги. Една от рецептите, която открих и ми направи впечатлетие е тази за Bolo Vulcao кекс . Много ми хареса и реших да го приготвя. Не спазих на 100% рецептата, но все пак идеята е запазена.

По оригинална рецепта се приготвя с бяло брашно и бяла захар. Отгоре се залива с кондензирано мляко в което има какао.

Аз направих замени, спрямо моите разбирания и в крайна сметка получих моя интерпретация на емблематичния кекс Bolo Vulcao !

Необходими продукти: 

3 яйца 

100 грама кокосова захар 

200 милилитра олио 

250 грама моркови (обелени и настъргани)

250 грама пълнозърнесто брашно от спелта От Долината 

10 грама бакпулвер

за отгоре:

150 милилитра кондензирано мляко 

шоколадови пръчици 

@gabrielatsulin

Bolo Vulcao кекс Докато бяхме в Португалия си взех няколко техни кулинарни списания и книги. Една от рецептите, която открих и ми направи впечатлетие е тази за Bolo Vulcao кекс . Много ми хареса и реших да го приготвя. Не спазих на 100% рецептата, но все пак идеята е запазена. По оригинална рецепта се приготвя с бяло брашно и бяла захар. Отгоре се залива с кондензирано мляко в което има какао. Аз направих замени, спрямо моите разбирания и в крайна сметка получих моя интерпретация на емблематичния кекс Bolo Vulcao ! Необходими продукти: 3 яйца 100 грама кокосова захар 200 милилитра олио 250 грама моркови (обелени и настъргани) 250 грама пълнозърнесто брашно от спелта От Долината 10 грама бакпулвер за отгоре: 150 милилитра кондензирано мляко шоколадови пръчици Начин на приготвяне: Сложете всички продукти в блендер и блиндирайте до образуването на хомогенна смес. Първоначално идеята ми беше да не използвам блендер, но се разколебах. В този случай е излишно да настъргвате морковите на ренде. Аз вече го бях направила, затова и във видеото ще видите, че са настъргани. След това изсипете сместа в силиконова формаза кекс, а ако използвате обикновена форма, я намажете с мазнина и поръсете с брашно, за да не залепва кекса. Печете на 180 градуса с вентилатор за 35-40 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да се охлади напълно. След това обърнете кекса в чиния и полейте с кондензирано мляко. Поръсете с шоколадови пръчици. Приятен апетит! #BoloVulcao #десерт #закуска #петък #брънч #bread #cosymoments #sundaymornings #sweet #portugal #homebaked

♬ It’s yummy – Tablet sound

Начин на приготвяне: 

Сложете всички продукти в блендер и блиндирайте до образуването на хомогенна смес.

Първоначално идеята ми беше да не използвам блендер, но се разколебах. В този случай е излишно да настъргвате морковите на ренде. Аз вече го бях направила, затова и във видеото ще видите, че са настъргани.

След това изсипете сместа в силиконова формаза кекс, а ако използвате обикновена форма, я намажете с мазнина и поръсете с брашно, за да не залепва кекса.

Печете на 180 градуса с вентилатор за 35-40 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да се охлади напълно.

След това обърнете кекса в чиния и полейте с кондензирано мляко. Поръсете с шоколадови пръчици.

Приятен апетит!

Bolo Vulcao кекс

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 35 minutes
Вид ястие здравословно, кекс, сладки изкушения
Порции 10

Необходими продукти
  

 • 3 яйца
 • 100 грама кокосова захар
 • 200 милилитра олио
 • 250 грама моркови
 • 250 грама пълнозърнесто брашно от спелта
 • 10 грама бакпулвер

Начин на приготвяне

 • Сложете всички продукти в блендер и блиндирайте до образуването на хомогенна смес. 
 • Първоначално идеята ми беше да не използвам блендер, но се разколебах. В този случай е излишно да настъргвате морковите на ренде. Аз вече го бях направила, затова и във видеото ще видите, че са настъргани. 
 • След това изсипете сместа в силиконова формаза кекс, а ако използвате обикновена форма, я намажете с мазнина и поръсете с брашно, за да не залепва кекса. 
 • Печете на 180 градуса с вентилатор за 35-40 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. 
 • След като се изпече, извадете формата от фурната и оставете да се охлади напълно. 
 • След това обърнете кекса в чиния и полейте с кондензирано мляко. Поръсете с шоколадови пръчици. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за  Bolo Vulcao кекс   ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Сладки изкушения в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.