Необходими продукти:

1 пакет сини сливи без костилка StrumaFruit*

200 милилитра вода 

100 грама кокосово мляко от кен 

100 грама млечен шоколад 

100 грама бял шоколад 

*От пакета използвах само половината сини сливи. Ако искате да използвате всички сливи, увеличете останалите продукти. 

Начин на приготвяне: 

Сложете сините сливи в малка тенджера и ги залейте с вода.

Сложете тенджерата на котлона и го пуснете на ниска степен. При мен на 4-та от 9 степени. 

През това време сложете кокосовото мляко в малка купичка. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете съм кокосовото мляко.

Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа. Покрийте купичката с шоколадов мус със стреч фолио и поставете в хладилник за няколко часа, за да стегне. След като сините сливи набъбнат, ги дръпнете от котлона и прецедете от водата. Поставете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната вода. Аз ги оставих за един ден върху хартията, защото нямах време да довърша рецептата на момента. 

Извадете купичката с шоколадов мус от хладилника и я оставете за няколко часа на стайна температура.

След това потопете всяка от сливите в шоколадов мус и поставете сливите върху дъска, покрита с хартия за печене. Можете да използвате и плоска чиния или друг съд с равна повърхност. Сложете сливите в хладилник за 1-2 часа, за да стегне шоколадовия мус.

Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете всяка слива в шоколад. Поставете отново върху хартията и върнете в хладилника, за да стегне и белият шоколад. Този път за около 40-45 минути.

Извадете шоколадовите сливи от хладилника и с остър нож отстранете стърчащи крайчета шоколад.

Подредете в кутия или чиния и съхранявайте в хладилник.

Приятен апетит!

@gabrielatsulin

Бързи и лесни бонбони със сини сливи Необходими продукти: 1 пакет сини сливи без костилка StrumaFruit* 200 милилитра вода 100 грама кокосово мляко от кен 100 грама млечен шоколад 100 грама бял шоколад *От пакета използвах само половината сини сливи. Ако искате да използвате всички сливи, увеличете останалите продукти. Начин на приготвяне: Сложете сините сливи в малка тенджера и ги залейте с вода. Сложете тенджерата на котлона и го пуснете на ниска степен. При мен на 4-та от 9 степени. През това време сложете кокосовото мляко в малка купичка. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете съм кокосовото мляко. Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа. Покрийте купичката с шоколадов мус със стреч фолио и поставете в хладилник за няколко часа, за да стегне. След като сините сливи набъбнат, ги дръпнете от котлона и прецедете от водата. Поставете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната вода. Аз ги оставих за един ден върху хартията, защото нямах време да довърша рецептата на момента. Извадете купичката с шоколадов мус от хладилника и я оставете за няколко часа на стайна температура. След това потопете всяка от сливите в шоколадов мус и поставете сливите върху дъска, покрита с хартия за печене. Можете да използвате и плоска чиния или друг съд с равна повърхност. Сложете сливите в хладилник за 1-2 часа, за да стегне шоколадовия мус. Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете всяка слива в шоколад. Поставете отново върху хартията и върнете в хладилника, за да стегне и белият шоколад. Този път за около 40-45 минути. Извадете шоколадовите сливи от хладилника и с остър нож отстранете стърчащи крайчета шоколад. Подредете в кутия или чиния и съхранявайте в хладилник. Приятен апетит! ➡️Последвайте ме за още вкусни рецепти: @gabrielatsulin #домашнахрана #домашнакухня #вкусно #кулинария #десерт #сладко #бонбони #здравословно #безглутен #блогъритенабългария #синисливи #шоколад #gabrielatsulin #foodphotography #foodphotographer #foodporn #foodie #foodstagram #foodbogger #foodlover #instafood #instagood #instafoodie #cooking #cookingtime #tasty #easyrecipes #easycook #dessert #sweet #cake #orange #baker #homebaker #bakery #culinaria

♬ Winter – AShamaluevMusic

Бързи и лесни бонбони със сини сливи

Порции 12

Необходими продукти
  

 • 1 пакет сушени сини сливи без костилка
 • 100 грама кокосово мляко от кен
 • 100 грама млечен шоколад
 • 100 грама бял шоколад

Начин на приготвяне

 • Сложете сините сливи в малка тенджера и ги залейте с вода. 
 • Сложете тенджерата на котлона и го пуснете на ниска степен. При мен на 4-та от 9 степени. 
 • През това време сложете кокосовото мляко в малка купичка. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете съм кокосовото мляко. 
 • Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа. Покрийте купичката с шоколадов мус със стреч фолио и поставете в хладилник за няколко часа, за да стегне. След като сините сливи набъбнат, ги дръпнете от котлона и прецедете от водата. Поставете ги върху хартия, за да се отцедят от излишната вода. Аз ги оставих за един ден върху хартията, защото нямах време да довърша рецептата на момента. 
 • Извадете купичката с шоколадов мус от хладилника и я оставете за няколко часа на стайна температура. 
 • След това потопете всяка от сливите в шоколадов мус и поставете сливите върху дъска, покрита с хартия за печене. Можете да използвате и плоска чиния или друг съд с равна повърхност. Сложете сливите в хладилник за 1-2 часа, за да стегне шоколадовия мус. 
 • Разтопете белия шоколад на водна баня и потопете всяка слива в шоколад. Поставете отново върху хартията и върнете в хладилника, за да стегне и белият шоколад. Този път за около 40-45 минути. 
 • Извадете шоколадовите сливи от хладилника и с остър нож отстранете стърчащи крайчета шоколад. 
 • Подредете в кутия или чиния и съхранявайте в хладилник.
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!