Рецептата е адаптирана от „Малка книга за шоколада“ на Джоан Харис. Рецептата в книжката е за къпиново брауни, а аз интерпретирах рецептата на черешово. Увеличих количеството на шоколада, захарта и черешите. Смених бялата захар с кафява, както и брашното с оризово, за да стане една идея по – здравословен десерт. 
За пръв път правя брауни, няма да е за последен, но определено това… Да, точно това! … ще го помня цял живот и често ще се завръщам към рецептата и снимките, за да си спомням. Защото веднъж опитано… се помни вечно! 

Ароматът от фурната се носеше като дълго, меко одеяло. Сравнявам го с одеялото, защото когато го пекох, през един от онези дъждовни майски дни; си лежах завита в меко, пухено одеяло, наслаждавайки се на аромата. А станех ли да го нагледам, одеялото се носеше на талази след мен, също като ароматът, който идваше от фурната.
Хубаво ще е да си спомня и това. Всеки трепет и вълнение, покрай приготвянето на храната в зелената ми кухничка.
Продукти:

140 грама натурален шоколад
120 грама краве масло
2 яйца
250 грама кафява захар
110 грама оризово брашно
200 грама череши без костилки

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Застелене плитка тавичка с размери 15х20 см с хартия за печене.
Сложете маслото и шоколада в голяма тенджера и и разтопете на тих огън при постоянно бъркане. Свалете от котлона, разбийте яйцата и ги изсипете в сместа заедно със захарта и брашното. Бъркайте до заглаждане. Добавете 100 грама от черешите и разбъркайте леко.
Изсипете сместа в тавичката. Разпръснете останалите череши вършу сладкиша и печете 30 минути на средно ниво във фурната, докато сместа се стегне и образува коричка. Оставете да изстине и нарежете на квадратчета.
Приятен апетит!