Необходими продукти: 

250 грама пълнозърнесто брашно от спелта От Долината 

50 милилитра зехтин екстра върджин

100 милилитра вода

1 супена лъжица сол *

*Аз използвах сол с подправки, която си донесох от Португалия. Насипна е и е от една сергия за подправки. Не знам точно какво съдържа, но е много ароматна. 

@gabrielatsulin

Домашен бейкролс с брашно от спелта Необходими продукти:  250 грама пълнозърнесто брашно от спелта От Долината  50 милилитра зехтин екстра върджин 100 милилитра вода  1 супена лъжица сол * *Аз използвах сол с подправки, която си донесох от Португалия. Насипна е и е от една сергия за подправки. Не знам точно какво съдържа, но е много ароматна.  Начин на приготвяне:  Сложете брашното от спелта в купа, добавете зехтина, водата и солта. Замесете меко тесто. Разточете го, като поръсите повърхността с още малко брашно.  С кръгла формичка, изрежете кръгове, а с друга по-малка, направете отвор във всеки голям кръг, така че да се получи бейкролс.  След това подредете бейкролсчетата в тава, покрита с хартия за печене и печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.  Печете за около 7-8 минути или докато добият златист цвят и стегнат достатъчно, че да станат хрупкави.  След като изстинат стават още по-хрупкави. Сложете изпеченият бейкролс в дълбока купа или кутия с капак, за да ги съхраните за по-дълъг период.  Приятен апетит! #хрупкаво #домашенбейкролс #бейкролс #здравословно #вкусно #бързарецепта #блогъритенабългария #рецепта #спелта #зехтин #био #хрупкав #gabrielatsulin #healthy

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне: 

Сложете брашното от спелта в купа, добавете зехтина, водата и солта. Замесете меко тесто.

Разточете го, като поръсите повърхността с още малко брашно.

С кръгла формичка, изрежете кръгове, а с друга по-малка, направете отвор във всеки голям кръг, така че да се получи бейкролс.

След това подредете бейкролсчетата в тава, покрита с хартия за печене и печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете за около 7-8 минути или докато добият златист цвят и стегнат достатъчно, че да станат хрупкави.

След като изстинат стават още по-хрупкави. Сложете изпеченият бейкролс в дълбока купа или кутия с капак, за да ги съхраните за по-дълъг период.

Приятен апетит!

Домашен бейкролс с брашно от спелта

Време за приготвяне 15 minutes
Вид ястие веган, здравословно
Порции 36 броя

Необходими продукти
  

 • 250 грама пълнозърнесто брашно от спелта От Долината
 • 50 милилитра зехтин екстра върджин
 • 100 милилитра вода
 • 1 супена лъжица сол с подправки

Начин на приготвяне

 • Сложете брашното от спелта в купа, добавете зехтина, водата и солта. Замесете меко тесто.
 • Разточете го, като поръсите повърхността с още малко брашно. 
 • С кръгла формичка, изрежете кръгове, а с друга по-малка, направете отвор във всеки голям кръг, така че да се получи бейкролс. 
 • След това подредете бейкролсчетата в тава, покрита с хартия за печене и печете на средно ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
 • Печете за около 7-8 минути или докато добият златист цвят и стегнат достатъчно, че да станат хрупкави. 
 • След като изстинат стават още по-хрупкави. Сложете изпеченият бейкролс в дълбока купа или кутия с капак, за да ги съхраните за по-дълъг период. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Домашен бейкролс с брашно от спелта  ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Веган  в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.