Веднъж гледах едно видео в Tik Tok как се приготвя бони бон с Pop it. Та реших да изненадам дъщеря си с едни цветни бонбонки, каквито аз съм си хапвала преди 15 – 20 години – в детството си.

Тя не е консумирала никога такива и не предизвиках особено голям интерес у нея. 

За което естествено се радвам, защото тя не консумира почти никакви сладки храни, освен плодовете, но и тях ги предпочита по – кисели и не толкова сладки. 

Въпреки всичко го пиша като успешен опит за приготвянето на домашни бонбони Бони Бон. И ако вашите деца консумират подобни бонбонки, ще се радвам, ако идеята ми ви допада и ги приготвите за тях. 

Във видеото в Tik Tok рецептата не беше такава, а нареждаха истински Бони Бон  (тези, нездравословните, които се продават по веригите магазини) в Pop It, а след това го заливаха с шоколад. Тази идея също може да се осъществи с моята рецепта. Единствената разлика ще е, че след като стегнат цветните бонбонки, трябва да залеете всичкото пространство над тях с шоколад. А още по – добър вариант ще е да ги залеете с какаова паста, смесена с еритритол пудра. Така даже бонбоните Бони Бон ще са кето вариант и ще са подходящи за деца със заболявания, които са на кето режим с цел подобряване на здравословното им състояние. 

Много често ми пишат майки с деца които са болни от епилепсия или диабет и е добре да спазват кето режим. Пишат ми с молба за различни рецепти, които да са „имитация“ на съвременните нездравословни десерти и соленки, които се предлагат по веригите магазини. С тази рецепта, а и не само, се опитвам да помогна и да направя поне едно дете щастливо. 

За приготвянето на тези цветни бонбони използвах натурални продукти, както винаги. Ако случаййно не откривате някой от продуктите, можете да ги замените с алтернатини. Тогава обаче бонбоните нито ще са здравословни, нито кето, нито нв-нвх. 

С какво да замените какаовото масло, кокосовото мляко на прах и пудрата еритритол?

Можете да ги замените с бял шоколад по желание. 

Фабрика за шоколади Гайо предлагат прекрасен бял шоколад без захар, който аз често използвам в рецептите си. 

С какво да замените праховете от синя спирулина, манго и касис?

Можете да ги замените с прахчета, които се предлагат по веригите магазини, но имайте впредвид, че те не са никак здравословни и не ви ги препоръчвам. 

Пишейки тези редове се сещам, че можете да оцветите още една смес – с матча на прах, за да получите зелени бонбони, но имайте впредвид, че матчата е с особен вкус и може да не се хареса на децата ви.

Праховете на прах, които използвам аз са на Forest of Herbs и са напълно натурални и безвредни за използване при приготвяне на здравословни и био рецепти. Използвам праховете от над една година и нямам забележки относно качеството им. Напротив, определено ми харесва както качеството, така и всички ползи, които носят за организма.

А сега да пристъпим към рецептата и начин на приготвяне. Уверявам ви, че рецептата е много бърза и лесна за изпълнение.

 

 

Продукти:

50 грама какаово масло 

30 грама кокосово мляко на прах

20 грама пудра еритритол

1/2 чаена лъжичка синя спирулина на прах 

1/2 чаена лъжичка прах от манго

1/2 чаена лъжичка касис на прах

100 грама шоколад за готвене Гайо

 

Приготвяне: 

Сложете какаовото масло в малка купичка заедно с пудрата еритритол и кокосовото мляко на прах. След това разделете сместа на три равни части. 

Към всяка от трите части добавете различен прах.

Към едната част добавете синя спирулина на прах и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в сладкарски пош.

Към втората част добавете манго на прах и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в сладкарски пош.

Към третата част добавете касис на прах и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в сладкарски пош.

Шприцовайте от трите смеси в  Pop it-а. 

Сложете го във фризер за 30 минути, за да може сместа да стегне. 

След това разтопете шоколада на водна баня.

Извадете бонбоните от попита и ги потопете в разтопен шоколад. 

Подредете ги върху хартия за печене. 

Сложете ги заедно с хартията в хладилник, за да стегнат. 

След като стегнат отстранете излишната част от шоколада с остър нож. 

Сложете бонбоните в купичка и съхранявайте на хладно. 

Приятен апетит!