Винаги, абсолютно винаги досега съм купувала готово, сварено, кондензирано мляко от Березка. До момента! Не, че има нещо лошо в това да се предлагат подобни продукти, които да ни улесняват,но казано честно, предпочитам сама да си го направя. Ако не си намеря работа за още поне един час преди да си легна да спя, то няма да съм аз. Подобно нещо се случи и с приготвянето на дулсе де лече – то. Започнах да го правя в 21:00 и около 22:00, вече доби перфектен цвят и съвършена консистенция. Останах доволна, а и знам от какви продукти съм го направила. Използвах домашно прясно мляко и кафява захар. Не мога да ви споделя опит с мляко от веригите магазини, защото не съм консумирала от години. Правила съм дулсе де лече и с обикновена бяла захар, разликата е само в здравословна гледна точка.

Продукти:
1 л прясно мляко
200 гр кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
Сложете прясното мляко да се вари в тенджера, която да е по – дълбока, т.к. като сложите бакпулвера след това, започва да се надига и има вероятност да кипне, ако използвате по плитка тенджера. 
След като прибавите бакпулвера при непрекъснато бъркане, прибавете и захарта. Оставете го да се ври един час, бъркайте често и внимавайте да не загори. 
Млякото постоянно променя цветът си и след всяко бъркане става една идея по – тъмно, докато накрая придобие цвета от снимката. 
Докато още е горещо го напълнете в буркан и оставете да се охлади, а след това може го съхранявате в хладилник за няколко седмици. 
Може да го използвате за всичко, което пожелаете – за торти, сладкиши, къпкейкове, палачинки, пържени филии и пр. 
Да ви е сладко!