Едно от любимите ми брашна е брашното от спелта От Долината. Точно и затова поддържам кваса си с него. Работи се много добре с това брашно + това, че хляба става много вкусен по думите на семейството ми. За да не изхвърлям квас, го използвам за приготвянето на гризини с квас. Използвам форма на Tupperware, която можете да си поръчате от групата на Гери , ако ви е херасала и искате да приготвите същите гризини като форма.

Относно брашното: спелтата в печива има по-орехов вкус и точно затова много се харесва вкъщи. Ядковият вкус на печивото е сред любимите на семейството ми. Спелтата е много добър източник на въглехидрати – избирам го всекидневно пред бялото брашно. Използвам и бяло брашно, разбира се. Всяко печиво приготвям по различен начин и за целта са ми необходими различен вид брашна. Брашното от спелта е богато на фибри, което го прави още по-полезно.

Необходими продукти: 

100 грама течен квас с брашно от спелта От Долината

30 милилитра зехтин екстра върджин

@gabrielatsulin

Гризини с квас от спелта Едно от любимите ми брашна е брашното от спелта От Долината. Точно и затова поддържам кваса си с него. Работи се много добре с това брашно + това, че хляба става много вкусен по думите на семейството ми. За да не изхвърлям квас, го използвам за приготвянето на гризини с квас. Необходими продукти: 100 грама течен квас с брашно от спелта От Долината 30 милилитра зехтин екстра върджин Начин на приготвяне: Сложете кваса с брашно от спелта и зехтина в тубичка с накрайник за шприцоване. Разклатете добре, за да се смесят кваса и зехтина и да се образува еднородна смес. След това шприцовайте сместа в подходяща форма за солети. Ако нямате такава, можете да добавите малко повече пълнозърнесто брашно от спелта и сместа да стане по-твърда, така че, да оформите гризините с ръце. Печете гризините на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 7-8 минути). Извадете ги и консумирайте с наслада още топли или ги изчакайте да изстинат. Приятен апетит! #гризини #квас #вкусно #веган #здравословно #ароматно #опитай #хрупкаво #хрупкавигризини #спелта #зехтин #бързарецепта #евтинарецепта #рецепти #брашно @Einkorn Valley

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне:

Сложете кваса с брашно от спелта и зехтина в тубичка с накрайник за шприцоване.

Разклатете добре, за да се смесят кваса и зехтина и да се образува еднородна смес.

След това шприцовайте сместа в подходяща форма за солети. Ако нямате такава, можете да добавите малко повече пълнозърнесто брашно от спелта и сместа да стане по-твърда, така че, да оформите гризините с ръце.

Печете гризините на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 7-8 минути).

Извадете ги и консумирайте с наслада още топли или ги изчакайте да изстинат.

Приятен апетит!

Гризини с квас от спелта

Време за приготвяне 5 minutes
Време за готвене 8 minutes
Вид ястие гризини, предястия, тестени изделия
Порции 16

Необходими продукти
  

 • 100 грама квас с брашно от спелта
 • 30 милилитра зехтин

Начин на приготвяне

 • Сложете кваса с брашно от спелта и зехтина в тубичка с накрайник за шприцоване. 
 • Разклатете добре, за да се смесят кваса и зехтина и да се образува еднородна смес. 
 • След това шприцовайте сместа в подходяща форма за солети. Ако нямате такава, можете да добавите малко повече пълнозърнесто брашно от спелта и сместа да стане по-твърда, така че, да оформите гризините с ръце. 
 • Печете гризините на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 7-8 минути). 
 • Извадете ги и консумирайте с наслада още топли или ги изчакайте да изстинат. 
 • Приятен апетит! 

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Гризини с квас от спелта ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Предястия и мезета в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.