@gabrielatsulin

Хрупкав дюнер – Лесна, бърза и лесна рецепта! Необходими продукти: 4 правоъгълни лаваша DINA 200 грама пилешка пържола от бут, без кожа 200 грама гъби печурки 200 грама краставица 1/2 червена пиперка 1/2 зелена пиперка 200 грама айсберг 1/3 връзка пресен магданоз 100 грама домашна майонеза Начин на приготвяне: Изпечете пържолата и гъбите във фрайер за по-бързо. Можете да използвате и фурна, ако не разполагате с фрайер. Изрежете кръгове с диаметър 16 сантиметра от лаваша и го прегънете, така че да се образува фуния. Защипете с клечки за зъби, за да стои стабилно. Във всяка фуния поставете хартия за печене, намачкана на топче, за да държи лаваша и да не се сплесква. Подредете ги на решетката във фурната и печете на 200 градуса за 5-6 минути. Можете отново да използвате фрайер, но аз го използвах в този момент за пържолата и гъбите. Вариант е да изпечете първо едното, след това другото и да не използвате фурна. След като пържолата и гъбите се изпекат, ги нарежете на парчета. Нарежете също така айсберга; обелете и нарежете краставицата на колелца; двата вида пиперки на шайби. Пригответе домашна майонеза и ако е станала много гъста, я разредете с малко топла вода. След като фунийките от лаваш се изпекат, отстранете клечките за зъби. Напълнете ги с плънката, като я разпределите по равно. Приятен апетит! За още вкусни и здравословни десерти ме последвайте @gabrielatsulin #foodphotography #foodphotographer #foodporn #foodie #foodstagram #foodbogger #foodlover #instafood #instagood #instafoodie #cooking #cookingtime #delicious #lovecooking #baker #homebaker #bakery #culinaria #food #bulgarianfood #домашнакухня #домашнахрана #вкусно #кулинария #българскакухня #gabrielatsulin #лаваш #опитай #дюнер #хрупкав

♬ original sound – Габриела Цулин

Необходими продукти: 

4 правоъгълни лаваша DINA 

200 грама пилешка пържола от бут, без кожа

200 грама гъби печурки 

200 грама краставица 

1/2 червена пиперка 

1/2 зелена пиперка 

200 грама айсберг

1/3 връзка пресен магданоз 

100 грама домашна майонеза 

Начин на приготвяне: 

Изпечете пържолата и гъбите във фрайер за по-бързо. Можете да използвате и фурна, ако не разполагате с фрайер.

Изрежете кръгове с диаметър 16 сантиметра от лаваша и го прегънете, така че да се образува фуния. Защипете с клечки за зъби, за да стои стабилно. Във всяка фуния поставете хартия за печене, намачкана на топче, за да държи лаваша и да не се сплесква. Подредете ги на решетката във фурната и печете на 200 градуса за 5-6 минути. Можете отново да използвате фрайер, но аз го използвах в този момент за пържолата и гъбите. Вариант е да изпечете първо едното, след това другото и да не използвате фурна.

След като пържолата и гъбите се изпекат, ги нарежете на парчета. Нарежете също така айсберга; обелете и нарежете краставицата на колелца; двата вида пиперки на шайби. Пригответе домашна майонеза и ако е станала много гъста, я разредете с малко топла вода.

След като фунийките от лаваш се изпекат, отстранете клечките за зъби. Напълнете ги с плънката, като я разпределите по равно.

Приятен апетит!

Хрупкав дюнер

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 12 minutes
Вид ястие Закуска, здравословно, основни ястия, пилешко месо
Порции 4

Необходими продукти
  

 • 4 правоъгълни лаваша DINA
 • 200 грама пилешка пържола от бут, без кожа
 • 200 грама гъби печурки
 • 200 грама краставица
 • 1/2 червена пиперка
 • 1/2 зелена пиперка
 • 200 грама айсберг
 • 1/3 връзка магданоз
 • 100 грама домашна майонеза

Начин на приготвяне

 • Изпечете пържолата и гъбите във фрайер за по-бързо. Можете да използвате и фурна, ако не разполагате с фрайер. 
 • Изрежете кръгове с диаметър 16 сантиметра от лаваша и го прегънете, така че да се образува фуния. Защипете с клечки за зъби, за да стои стабилно. Във всяка фуния поставете хартия за печене, намачкана на топче, за да държи лаваша и да не се сплесква. Подредете ги на решетката във фурната и печете на 200 градуса за 5-6 минути. Можете отново да използвате фрайер, но аз го използвах в този момент за пържолата и гъбите. Вариант е да изпечете първо едното, след това другото и да не използвате фурна. 
 • След като пържолата и гъбите се изпекат, ги нарежете на парчета. Нарежете също така айсберга; обелете и нарежете краставицата на колелца; двата вида пиперки на шайби. Пригответе домашна майонеза и ако е станала много гъста, я разредете с малко топла вода. 
 • След като фунийките от лаваш се изпекат, отстранете клечките за зъби. Напълнете ги с плънката, като я разпределите по равно. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Хрупкав дюнер  ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Основни ястия в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.