Предизвикателство бе да приготвя перфектните веган кюфтенца с карфиол и да не съдържат млечни продукти или яйца за спойка.

Приготвих ги със слънчогледов тахан и веган кашкавал, които очаквах да се разтече, но уви. Останах си с очакванията. Досега съм пробвала всички веган продукти на пазара и нито един не се разтича като кашкавал. Днес стават точно 104 дни от деня, когато спрях млечните продукти (хапвах кози продукти, а останалите млечни не ги консумирам от над 2 години). Предизвикателство бе и да ги приготвя без яйца, защото и такива не консумирам, заради алергиите на Вики. Мислех си, че е невъзможно да не ям яйца, но ето че изминаха и 40 дни откакто не съм консумирала и тях. Времето минава неусетно, а веган кухнята взе, че ми хареса.

Необходими продукти:

300 грама карфиол

70 грама слънчогледов тахан 

1/3 връзка пресен магданоз 

60 грама веган кашкавал 

Начин на приготвяне: 

Смелете карфиола в блендер и го поставете в дълбока купа.

Добавете нарязаният на малки кубчета, веган кашкавал, нарязаният наситно магданоз и слънчогледовия тахан.

Разбъркайте добре и оформете 20 броя еднакви по големина мини кюфтенца.

Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 20-25 минути.

Извадетеги от фурната и поднесете с веган йогурт по желание.

Приятен апетит!

@gabrielatsulin

Предизвикателство бе да приготвя перфектните веган кюфтенца с карфиол и да не съдържат млечни продукти или яйца за спойка. Приготвих ги със слънчогледов тахан и веган кашкавал, които очаквах да се разтече, но уви. Останах си с очакванията. Досега съм пробвала всички веган продукти на пазара и нито един не се разтича като кашкавал. Днес стават точно 104 дни от деня, когато спрях млечните продукти (хапвах кози продукти, а останалите млечни не ги консумирам от над 2 години). Предизвикателство бе и да ги приготвя без яйца, защото и такива не консумирам, заради алергиите на Вики. Мислех си, че е невъзможно да не ям яйца, но ето че изминаха и 40 дни откакто не съм консумирала и тях. Времето минава неусетно, а веган кухнята взе, че ми хареса. Необходими продукти: 300 грама карфиол 70 грама слънчогледов тахан 1/3 връзка пресен магданоз 60 грама веган кашкавал Начин на приготвяне: Смелете карфиола в блендер и го поставете в дълбока купа. Добавете нарязаният на малки кубчета, веган кашкавал, нарязаният наситно магданоз и слънчогледовия тахан. Разбъркайте добре и оформете 20 броя еднакви по големина мини кюфтенца. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 20-25 минути. Извадетеги от фурната и поднесете с веган йогурт по желание. Приятен апетит! #homemadeishappiness #feedfeed #beautifulcuisines #healthy #foodporn #comfortfood #gatheringslikethese #nutrition #realsimple #mycanonstory #eatcaptureshare #foodstyling #foodphotography

♬ оригинальный звук – Derzskaya_Angel

Карфиолени веган кюфтенца

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 25 minutes
Вид ястие без глутен, веган, нввмх, основни ястия, предястия
Порции 19

Необходими продукти
  

 • 300 грама карфиол
 • 70 грама слънчогледов тахан
 • 1/3 връзка пресен магданоз
 • 60 грама веган кашкавал

Начин на приготвяне

 • Смелете карфиола в блендер и го поставете в дълбока купа. 
 • Добавете нарязаният на малки кубчета, веган кашкавал, нарязаният наситно магданоз и слънчогледовия тахан. 
 • Разбъркайте добре и оформете 20 броя еднакви по големина мини кюфтенца. 
 • Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 20-25 минути. 
 • Извадетеги от фурната и поднесете с веган йогурт по желание. 
 • Приятен апетит! 

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Карфиолени веган кюфтенца ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Веган в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.