Както редовно ви споделям в петък – и днес няма да пропусна сладка рецепта. Това брауни изпекох във фрайър, защото в момента нямам фурна, нямам и кухня. Експериментирам с печене във фрайъра, защото след пет дни ще трябва да пека и блатове за торта там. Дали ще се справя – не знам. Надявам се, защото дъщеря ми има рожден ден, а аз трябва да притотвя тортата, която съм си наумила.

Браунито се изпече много добре и бързо – за около 25 минути на 180 градуса. Всички знаем, че на браунито му трябва много малко, а и трябва да остане леко влажно.
Приготвих браунито със замразени вишни, които са нисковъглехидратни ако ги хапвате с мярка. В моето брауни има 50 грама вишни, което е 5.5 грама въглехидрат. Това, разпределено на няколко парчета е като капка в океана. Разбира се, ако хапвате директно вишни от дървото и то с шепите, далеч ще надхвърлите нужните въглехидрати за кетогенно и нисковъглехидратното хранене.

Рецептата е бърза и лесна. Трябва ви само купа и бъркалка. Е, тавичка и една фурна. Наистина е много бързо и лесно.

За да подсиля шоколадовият привкус добавих и шоколад на парченца, а едно парченце заделих и за отгоре като го настъргах. Използвах шоколад с привкус на кафе Millesime, защото много обичам кафе и шоколад. Шоколадът Millesimе Конго е реколта от 2018-та година и е натурален черен шоколад от зърното до блокчето. Разнообразието от зърна използвано за създаването на този шоколад е какаото Амелонадо, което се среща рядко в националния парк Вирунга в Конго. Съставът му е изчистен: какаови зърна, какаово масло, тръстикова захар и висококачествено кафе. Съдържа 32 грама въглехидрат от които 8,2 грама са фибри, т.е. съдържа 23,8 грама въглехидрат в 100 грама. За браунито използвах 40 грама от шоколада, т.е. близо 10 грама въглехидрат идват само от шоколада. Висококачествен шоколад в брауни е нещо много неустоимо за сетивата. Винаги съм казвала, че продуктите играят много важна роля за приготвянето на една рецепта и вкусът на рецептата зависи изцяло от качеството на продуктите. Опитайте да приготвите една рецепта с продукти с ниско качество и една с качествени продукти и ще се уверите в думите ми, ако вече не сте.

Продукти:

4 яйца
100 грама бадемово брашно
100 грама краве масло, разтопено
50 грама еритритол на прах
50 грама замразени вишни
20 грама натурално какао 22% масленост
40 грама шоколад с привкус на кафе Millesime

Приготвяне:

Разбийте яйцата с бъркалка или вилица.
Добавете разтопеното краве масло при непрекъснато бъркане.
Добавете еритритола на прах и натуралното какао.
Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа.
Изсипете сместа в тавичка с размери 15/15 сантиметра.
Начупете шоколада с привкус на кафе на малки парченца и го поставете върху сместа като го притискате леко, за да попие в сместа. Добавете и замразените вишни като също ги притискате леко с пръсти, за да попият в сместа.
Печете на 180 градуса за около 25 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
Браунито трябва да остане леко влажно, но не и сурово.
След изпичане го оставете да изстине напълно и го разрежете на девет равни части.
По желание го сервирайте с топка ванилов сладолед или топка маскарпоне.
Приятен апетит!

Nutrition Facts
Per 1 (9)

Amount % Daily Value*
Calories 172
Total Fat 15.5g 24%
Total Carbohydrate 2.77g 1%
Dietary Fiber 1.55g 6%
Protein 4.44g 9%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.