Кулинарията – това е постоянно разшираване на границите. Също като живота. Постоянно разширявам границите й в моите представи като приготвям различни рецепти, изникващи в съзнанието ми. Когато приготвям нови рецепти, разширявам до краен предел и зоната си на комфорт. 
Тази рецепта е поредното доказателство. От скоро използвам бразилски орехи в кухнята си, защото са нисковъглехидратни и богати на селен. 
Селенът е много труден за набавяне от организма. Само с две ядки можем да си набавим цялото нужно количество селен за деня. 
В 100 грама бразилски орех има 12 грама въглехидрати, от които 8 грама са фибри, което значи че нетните въглехидрати са едва 4 грама. В тези бисквити използвах 100 грама бразилски орех и съвсем малко замразени боровинки. Това значи, че нетните въглехидрати в една бисквита са безумно малко. На мен са ми сладки и без подсладител, но вие можете да добавите по желание. Имайте впредвид че тогава въглехидратите ще се увеличат. Ако се храните кето от дълго време, може би ще са ви сладки, защото ядките сами по себе си са сладки, а и има малко боровинки, които придават една леко сладко – кисела нотка. При желание от ваша страна, можете да ги потопите и в шоколад, но внимавайте с въглехидратите в него. 
В блога има няколко рецепти за бисквити с белтъци. Към момента се сещам за тези Кососово – орехови бисквити с привкус на портокал и тези Сусамови бисквити . Ако идеята за кето бразилките не ви допада, можете да ги погледнете. Продукти: 

100 грама суров бразилски орех
20 грама замразени боровинки
1 белтък


Приготвяне:

Смелете бразилските орехи в блендер до образуването на брашно. 
Изсипете готовото брашно в купа и добавете белтъка. 
Разбъркайте добре до образуването на хомогенна смес. 
Добавете боровинките и разбъркайте.
Оформете шест еднакви топчета и ги сплескайте като бисквити.
Подредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 – 12 минути. 
Извадете бисквитите от фурната и ги поставете върху метална решетка, за да изстинат равномерно.
Приятен апетит!