Последните няколко месеца се храня предимно кето и ми се събраха много рецепти, които не успях да споделя. Сега започнах нещо съвсем различно и ново за мен, отново кето, но вегетарианско кето. Ще споделя повече за това, когато мине достатъчно време и имам поглед над това как ми се отразява.


Днешната рецепта включва и месо, както вече сте видяли по наименуванието и снимките. Кренвирш, но от месо. На другите не им давам да припарват до дома ни.
Приготвих тази кето кренвиршка с млечни конци на „Дестан“.
Млечните конци „Дестан“ се произвеждат от 100% българско краве мляко по оригинална рецепта от Ориента. Този продукт е без аналог на българския пазар, но съм опитвала млечни конци от съседна Турция и мога да кажа, че са също толкова добри качество, че даже и по – добри. Наричат се още „сирийско сирене“, „чечил“ или „тел пейнир“. Аз точно като „тел пейнир“ съм ги купувала от Одрин. 
Много интересно за самите конци е, че колкото повече се отделят (накъсват) конците, толкова по – наситен и по – богат става вкусът им. Изпробвах този трик при приготвянето на няколко рецепти, една от които е тази за Кето кренвиршка „Цвете“. За приготвянето на кренвиршката използвах Fathead тесто, което е актуално в кето средите. В блога ще срещнете много рецепти с това тесто. 
Тук заложих на млечните конци, вместо моцарела. Накъсах ги добре преди да ги разтопя, за да мога да постигна по богат аромат и вкус. Другото, което използвах е лешниково брашно, защото не разполагах с бадемово към момента. Много, много ми хареса комбинацията. А вместо крема сирене, използвах каймак „Дестан“, защото имах отворен под ръка и реших да тествам и видя какво ще се получи. 
Много ми хареса крайният рецултат и препоръчвам да си приготвите. 


Продукти:

100 грама млечни конци „Дестан“
60 грама лешниково брашно
30 грама каймак „Дестан“ 
1 яйце
1 кренвирш от месоПриготвяне:

Сложете млечните конци в купа и ги разтопете на водна баня. 
Ако разполагате с микровълнова фурна, може да я използвате. 
След това добавете крема сиренето и яйцето при непрекъснато бъркане. 
Накрая добавете лешниковото брашно и замесете тесто.
Получава се лепкаво тесто с което се работи трудно.
Пристъпваме към разточването му. 
За целта си вземете лист хартия за печене и поставете тестото в единият край.
С другият край покрийте тестото и разточете на тънко. 
След това сложете кренвирша и навийте на руло. 
Нарежете на части с дебелина около един сантиметър и подредете под формата на цвете. 
Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Аз пекох в AirFryer на 200 градуса за 6 минути. 
Извадете от фурната и оставете да изстине.
Приятен апетит!