Хубавото на празниците донякъде са и почивните дни. Възползвахме се умело от дните по Великден, добавихме още малко за разкош и си организирахме една страхотна почивка в съседна Турция. Планирана бе още от началото на януари, а нетърпението и очакването бяха на високо ниво.

Живота ми е изпълнен с много пътувания и странствания, както за да задоволя страстта си да пътешествам из нови и непознати места, така и за да снимам. Харесвам света който виждам през обектива на апарата си и живея за миговете, прекарани със семейството и половинката си. В случая – на тази неповторима почивка бяхме само двамата, като в последствие се запознахме с една двойка.

Планирахме почивката без да помислим, че Великден не се празнува в съседна Турция. Едва когато резервирахме и заплатихме, мисълта доплува като бурна морска вълна в главата ми. Но, беше твърде късно. Не съжалявам! Човек трябва да съжалява само в случаите, когато е пропуснал да живее за мига, за емоцията, за усмивките и да бъде щастлив.

Първата ни среща с морето – с егейско море, беше запомняща се. Вълшебно е усещането да ходим боси по пясъка, а слънцето да гали косите ни. Пътуването ни беше прекрасно, наситено, вълнуващо изживяване. Остави приятен спомен у мен.

Отседнахме в Кушадасъ, посетихме къщата на Дева Мария, където е преживяла шест месеца от живота си, и старият Ефес два дни след пристигането ни в Турция. През това време ни се отдаде възможност да разгледаме Кушадасъ, но впечатленията ми не са кой знае какви. Впечатли ме птичият остров… Хмм! Май само това. Втори път едва ли бих посетила курорта, но определено си заслужава да се види поне веднъж. Най – малко заради екскурзията, която организират повечето агенции до старият Ефес и къщата на Дева Мария. О, както и за да опитате местните специалитети, предлагани по хотелите и заведенията в града.

В публикацията няма да ви разказвам историята на града или за къщата, защото е дълга, а не целя да ви отегчавам. Дори снимките подбрах възможно най – малко. С тях ми беше малко трудно, защото са хиляди и докато подбера няколко кадри измина доста време. Има още красиви  интересни неща за показване, но по – добре ги вижте с очите си, на живо.
Надявам се разходката през моя обектив да ви хареса и да излезете от страницата с усмивка на лице.