Средата на зимата е, а по това време на годината на почит у дома са лимоните. Лимон в чаша вода, лимон в чаша чай, лимон за закуска, лимон с месо, лимон в салата, а както се вижда от заглавието на публикацията – и в десерт. Комбинирах лимон с орех и взе, че се получи нещо вкусно, нещо въздушно и много ароматно. Предпочитам мъфините като десерт тип кекс, защото едно кексче е напълно достатъчно, за да засити желанието за сладост на всеки, а и защото е индивидуално поднесено. Вкъщи имам поне 5 различни тави за мъфини и повярвайте ми, ако ми попаднат други 5 под различни форми и големини – не бих ги отказала. Няма да изпадам в повече подробности за лимони и форми за печене, а ще пристъпя към рецептата, за онези от вас – нетърпеливите!





Продукти:

3 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 и 1/2 чаени чаши бяло брашно
10 грама бакпулвер
кората от един лимон
шепа смлени орехи




Приготвяне: 

Отделете белтъците от жълтъците.Разбийте жълтъците с половината от захарта, добавете млякото, брашното, бакпулвера, лимоновата кора и смлените орехи.
Разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Добавете ги на части към другата смес, като бъркате внимателно със силиконова бъркалка.
Разпределете сместа в капсули за мъфини.  Печете на 180 градуса до готовност, около 15 минути. Извадете ги и ги поставете върху метална решетка да изстинат.
Пожелание поръсете с пудра захар.
Приятен апетит!