С ориз Баланс на Krina се готви изключително лесно и бързо и никога нямам провален или недосварен ориз. Вече няколко месеца готвя вкъщи на семейството си точно с този ориз и винаги всичко се получавала прекрасно. Сигурно ще кажете как така, след като не консумираш въглехидрати? Все пак готвя и виждам консистенциите и това което се получава, а и виждам как бързо всичко се изяжда и питат за още. Много ми харесва това, че всичко става бързо с този ориз и всяко едно зрънце е добре сварено. Това е нещотото, което ми е липсвала при други видове ориз.
По информацията, която прочетох за него, преди да реша да го използвам в кухнята си, разбрах че запазва около 40% от полезните вещества на кафявия слой на зародиша, а след сваряване става мек и пуккав като белия ориз.
Често приготвям и ориз с мляко – десерт, които се получава безупречно именно с  ориз Баланс на Krina . Вие готвили ли сте с него? Интересно ми е да прочета мненията ви за този ориз и в какви рецепти обичате да го включвате?
Моето предложение за рецепта с  ориз Баланс на Krina е за сармички с лапад. Получават се толкова крехки и неустоими, че те е страх да ги докоснеш. Това са едни от най – крехките сарми, които съм правила и аз знам причината – добрият ориз!
Исках да приготвя нещо интересно с агнешко месо, но след като намеря точно това, което търся и го сготвя, ще ви споделя рецептата и мнението си непременно. 

 

Продукти:

50 броя листа от лапад
30 грама краве масло
1 връзка пресен лук
черен пипер на вкус
1/4 връзка копър
сол на вкус 

 

Приготвяне:
Сложете ориза с две чаши вода в касерола.
Поставете касеролата на котлона и варете за около 7 – 8 минути.
След това прецедете и измийте със студена вода.
Нарежете пресният лук наситно и го запържете в маслото.
Добавете отцеденият ориз и запържете за кратко.
Дръпнете от котлона.
Почистете дръжките и дебелите жили на листата от лапад и ги поставете в купа.
Залейте ги с гореща вода и оставете да 2 – 3 минути така, за да омекнат.
Вземете един лист, сложете в единият край една чаена лъжичка от сместа и навийте на сармичка. Повторете това с останалите листа.
Подредете сармите в приставка с която да можете да ги сварите на пара.
Аз използвах мултикукър за тази цел.
Готвих ги на пара 30 минути и станаха безупречно крехки.
Поднесете с отцеден лимонов сок.
Приятен апетит!