Обичате ли майонеза? Ако вашият отговор е „Да“, то имате нужда от тази рецепта за майонеза с краве масло!

 • В блога имам рецепта за Майонеза със зехтин и Веган майонеза. И двете са ми много любими. Към момента мога да си хапвам и си правя Веган майонезата, защото не ям млечни продукти и яйца. И двете майонези стават разкошни! 

Днешната ми рецепта е още една алтернатива на майонезата с олио, което лично аз не използвам нито за мен, нито за семейството ми. Тази майонеза с краве масло е гъста и много ароматна! Със сигурност и на вкус е прекрасна. Майонезата с краве масло ще бъде сред първите неща, които ще си приготвя един ден, когато мога да консумирам млечни продукти и яйца!

Рецептата е адаптирана от тук.

Необходими продукти: 

3 яйца 

250 грама краве масло 

1/2 лимон, сокът

@gabrielatsulin

Обичате ли майонеза? Ако вашият отговор е „Да“, то имате нужда от тази рецепта за майонеза с краве масло! В блога имам рецепта за Майонеза със зехтин и Веган майонеза. И двете са ми много любими. Към момента мога да си хапвам и си правя Веган майонезата, защото не ям млечни продукти и яйца. И двете майонези стават разкошни! Днешната ми рецепта е още една алтернатива на майонезата с олио, което лично аз не използвам нито за мен, нито за семейството ми. Тази майонеза с краве масло е гъста и много ароматна! Със сигурност и на вкус е прекрасна. Майонезата с краве масло ще бъде сред първите неща, които ще си приготвя един ден, когато мога да консумирам млечни продукти и яйца! Необходими продукти: 3 яйца 250 грама краве масло 1/2 лимон, сокът Начин на приготвяне: Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разтопете кравето масло. Сложете жълтъците в буркан и добавете малка част от маслото. Пасирайте. Добавете още от мазнината и така я добавяйте на части и пасирайте след всяко добавяне на масло. След това добавете белтъците на части и отново пасирайте след всяко добавяне на белтъци. Накрая изсипете сокът от лимон, пасирайте, сложете капак и оставете майонезата за 24 часа в хладилник. Ако яйцата ви са по-големи трябва да ползвате по- малко белтъци. За това трябва да следите консистенцията, която се образува при приготвяне на майонезата. Приятен апетит! #майонеза #кравемасло #вкусно #здравословно #домашнахрана #храназадушата #вкусное #здравословноивкусно #домашно #готвим #яйца

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне: 

Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.

Разтопете кравето масло.

Сложете жълтъците в буркан и добавете малка част от маслото. Пасирайте.

Добавете още от мазнината и така я добавяйте на части и пасирайте след всяко добавяне на масло.

След това добавете белтъците на части и отново пасирайте след всяко добавяне на белтъци.

Накрая изсипете сокът от лимон, пасирайте, сложете капак и оставете майонезата за 24 часа в хладилник.

Ако яйцата ви са по-големи трябва да ползвате по- малко белтъци. За това трябва да следите консистенцията, която се образува при приготвяне на майонезата.

Приятен апетит!

Майонеза с краве масло

Време за приготвяне 5 minutes
Вид ястие здравословно, кето, нввмх, сосове
Порции 1

Необходими продукти
  

 • 3 яйца
 • 250 грама краве масло
 • 1/2 лимон

Начин на приготвяне

 • Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
 • Разтопете кравето масло. 
 • Сложете жълтъците в буркан и добавете малка част от маслото. Пасирайте. 
 • Добавете още от мазнината и така я добавяйте на части и пасирайте след всяко добавяне на масло. 
 • След това добавете белтъците на части и отново пасирайте след всяко добавяне на белтъци.
 • Накрая изсипете сокът от лимон, пасирайте, сложете капак и оставете майонезата за 24 часа в хладилник. 
 • Ако яйцата ви са по-големи трябва да ползвате по- малко белтъци. За това трябва да следите консистенцията, която се образува при приготвяне на майонезата. 
 • Приятен апетит! 

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Майонеза с краве масло ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Сосове  в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.