Храната не е просто източник на енергия за нашите тела. Тялото превръща храната в мисли, чувства, усещания и настроения в цялостната система ум – тяло. Затова и търсим в храната съзнание, интелект и предпоставка за всеки свой избор. Когато приемате естествена, пълноценна храна и пиете чиста вода, прясна вода, вие давате най – доброто на тялото си. 

 

 

Аз живея с тези мисли всекидневно, а от тази година гледам и по – още по – различен начин на храната. Кое се промени? Спрях да консумирам млечни, вече седми месец и се чувствам толкова добре! Опитвам се доколкото мога да огранича млечните продукти и в рецептите, които приготвям за семейството и приятелите си. Като това брауни с фурми, рецептата за което споделям по – долу. 

Друго, което промених в храненето си от скоро, е да включвам зеленчуци на всяко хранене. Понякога дори за закуска. Преди не го правех и го отчитам за моя голяма грешка. Храня се по няколко пъти на ден и съм пълна с енергия, докато преди прилагах фастове, които в момента не правя, въпреки че като е топло е по – лесно. 

Установих, че се чувствам по -добре без всекидневно фастване и ако реша след време да ги върна в ежедневието си, то определено няма да са всекидневни. 

Ще продължа темата в друга статия, за да не натоварвам тази с много за четене. 

Рецептата, както видяхте е за брауни. Рецепти за брауни в сайта има много и е трудно да ви ги цитирам всички в момента, защото са над 30 на брой. Даже отиват към 40. Много, нали? Така е, защото обожаваме брауни вкъщи. 

 

 

Това брауни е без глутен и бяла захар. Използвах два вида безглутенови брашна – кокосово и оризово. Използвах също така кралски фурми Medjool като подсладител, вместо бяла захар. С кралски фурми Medjool съм предвидила още една интересна и много лесна рецепта към края на седмицата и ви уверявам, че много ще ви хареса. 

А сега за браунито – едва го разрязах. Толкова е крехко, толкова сочно изглеждаше, а фурмите отгоре като се запекат, ухае толкова неописуемо на карамел, че направо нашепва: Опитай ме!

Кралските фурми Medjool са един от най – често използваните продукти, играещи ролята на подсладител вкъщи. Подслаждам десерти и напитки с тях. Използвам ги и когато приготвям сладко – кисели сосове. Намират широко приложение и ги препоръчвам на всички с две ръце. 

 

 

Продукти:

100 грама натурален шоколад 90 % какао
50 грама кокосово брашно

50 грама оризово брашно
50 грама кралски фурми Medjool
30 грама лешников тахан
30 грама кокосово масло
50 милилитра гореща вода
4 яйца
 
за отгоре:
 


Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците със щипка сол на гъста пяна. За целта използвайте миксер.
Разтопете натуралния шоколад на водна баня.
Към него прибавете жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. 
След това добавете на части и разбитите на пяна белтъци. 
Бъркайте с помощта на силиконова бъркалка. 
Бъркайте бавно и със захлупване на сместа, за да може по – лесно да се хомогенизира.
Почистете кралските фурми Medjool от костилките и ги смелете в блендер заедно с тахана, кокосовото масло и водата.
Добавете получената смес към основната и разбъркайте отново. 

Накрая прибавете двата вида брашна: кокосово и оризово брашно и отново разбъркайте.
Изсипете сместа в тавичка с размери 30 х 20 сантиметра. 
Добре е в тавичката да сложите хартия за печене, а ако нямате, намаслете и набрашнете добре. 
Отгоре подредете разполовени кралски фурми Medjool. 
Печете на средно ниво във фурна на 200 градуса за десет минути, а след това още 20 минути на 180 градуса.
След изпичане, извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
Приятен апетит!