Тази рецепта отлежава над два месеца и едва сега стигам до нея, за да ви я представя. Приготвях няколко пъти вече тези мини Павлови и ако всеки път снимах, статията щеше да е с много, много снимки и кратки видеа.

Тези мини Павлови с шипков мармалад са кето, без глутен, без млечни, нисковъглехидратни. Много вкусни и много любими! 

Знам, че ще последва въпрос с какво да замените гумата ксантан – няма как да я пропуснете, защото тя споява белтъците. Ако използвате бяла захар или кафява захар, няма да се наложи да я включвате в рецептата. 

За пълнеж използвах кето шипков мармалад, рецептата за който съм ви показвала. Давам линк към рецептата по – долу. 

 

 

Ако искате още подобни рецепти и все още не сте се сдобили с книгата ми, можете да го направите като ми пишете лично съобщение в социалните мрежи. Повече информация за книгата ми ще откриете в тази статия. Днес е последният ден от април през който можете да я поръчате с безплатна доставка до офис на speedy.

 

 
 
Книгата ми можете да поръчате и с подарък – натурален шоколад без захар VikiNuts . Тази страхотна изненада е по инициатива на VikiNuts и е валидна до 05.05.2021 г. – количествата са ограничени.


Време на приготвяне: 30 минути

Брой порции: 6 броя

Ниво на трудност: лесна рецепта

 

Продукти: 

2 белтъка

30 грама еритритол на прах 

1/4 чаена лъжичка гума ксантан

кето шипков мармалад *

*Рецептата за кето шипков мармалад е приготвена със сушени шипки. Ако не се храните кето и искате да приготвите мини Павловите, можете да използавате и обикновен шипков мармалад. 

 

Приготвяне:

Разбийте белтъците с еритритола на гъст сняг. 

За да се сгъстят по – добре използвайте гума ксантан. 

След това прехвърлете сместа в кухненски пош и шприцовайте шест еднакви по големина кръга. В средата на всеки кръг шприцовайте по една малка розичка, която ще служи за дъно целувката.

След това сложете тавичката в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

След като сложите тавичката, намалете градусите на 40-50 и доизсушете Павловите за 40 минути. Изключете фурната и отворете вратичката, за да изстива.

След като Павловите изстинат ги напълнете с кето шипков мармалад. 

Приятен апетит!